nie nie nie, nic nie rozbieraj, przełącznik zostaw na deser
Po pierwsze powinieneś napisać w jakich okolicznościach światła mijania przestały działać... myślę, że jakiś czas nie były używane lub samochód stał

Musisz przeczyścić punkty masowe, bo jest możliwość, że zaśniedziały

W MB kable od masy sa brązowe, najczęściej w wiązkach po kilka takich samych. Najpierw idąc po klemie ujemnej od akumulatora dojdziesz do punktu przy karoserii, w okolicach prawej poduszki amorka. Bedą tam przykręcone te brązowe kable. odkręć, wyczyść przykręć

Później musisz wyjąć reflektory, niestety całe, co wiąże się z wykręceniem około 4-5 śrubek i wyjęciem kierunków. Po ich wyjęciu znajdziesz tuz pod nimi przykręcone do karoserii wiązki brązowych kabli. Odkręcić, wyczyścić przykręcić. Nie warto grzebać w przełączniku, bo można zepsuć. Sprawdź najpierw masę tak jak opisałem, pewnie pomoże

Miałem tak samo. Pozycyjne, długie, miganie długimi działało, a mijania nie. Okazało sie, że punkty masowe zardzewiały, bo samochód był miesiąc nie używany, a jak wiadomo w nieużywanych podzespołach wszelkie procesy postępują z piorunująca prędkością. Przełącznik nie miał absolutnie nic tu do gadania.
P.S.
Wykręcaj reflektory pojedynczo i jak już pierwszy zrobisz sprawdź,powinno to rozwiać Twoje wątpliwości odnośnie wykręcania kolejnego

Ach i żeby nie było... bezpieczniki od świateł sprawdź, poruszaj nimi jeśli są dobre
P.S.2
Jeśli jakimś cudem Ci się uda to możesz wyczyścić te styki bez wykręcania reflektorów, bo jest do nich pewien dostęp, ale ja nie dałem rady