MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 20, 2025 10:58 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam wszystkich na forum. Mam problem z podciśnieniem wymieniłem pompe vacum bo strasznie miała wyjechaną tulejke . i nadal nie działa mi podnoszenie świateł a zagłówki raz sie składają a raz nie a teraz niedawno jak myłem silnik już sie wogóle nie składają . Tak jakby coś sie w nich zawieszało. Naciskając przycisk coś stuknie w zagłówkach ale sie nie złożą . Tak samo antena mi sie nie składa . Co może być z podciśnieniem ?? Pozdrawiam !!!!!! dzięki.

Tytuł:
weteran

Pierwsze słyszę, żeby brak podciśnienia powodował nieskładanie sie anteny :-?
Nie wiem, jakiej odpowiedzi sie spodziewasz? trzeba sprawdzić, czy pompa faktycznie daje wystarczające podcisnienie, jeżeli tak jest, to trzeba szukać po poszczególnych elementach układu, gdzie jest nieszczelność, która powoduje, że podcisnienie ucieka. Nie spodziewaj sie więc odpowiedzi typu: "musisz włożyć wężyk takiego koloru do takiego trójnika, gdyż na sto procent tam jest nieszczelność" Jeżeli otrzymasz taką odpowiedź, tu udzielił jej cudotwórca, albo (co dużo pewniejsze) wróżka. Tobie pozostaje sprawdzanie elementów podciśnienia po kolei, a jak to robić, to na forum już było.
Pzdr.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00