MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 4:58 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Yo!!! Brother [pub]

Jeden za drugiego
Jak drugi za pierwszego
Będąc w osobie jednej
Aczkolwiek nieprzewielebnej
Tworzą team niepowtarzalny
Jednakże w 100% realny.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W Waszych slowach jest odrobine racji i z drugiej strony mylicie sie.
Na tym forum jest zalogowanych wiele dusz.. i co z tego? To forum musi miec zycie. Musi tetnic zyciem. Sam belkot jesli takowy istnieje (chodzi o prywatne pogaduchy) powinien zniknac? Czy jest tutaj miejsce na flirty? Na snobizm? Pogrozki? Slodzenie sobie na sile - na pokaz? Czy wysmiewanie sie z innych ludzi, ktorzy na wlasny sposob przerabiaja mercedesy czy z braku pieniedzy maja inne samochody (niby gorsze)? Czy nikt nie moze na siebie spojrzec i powiedziec, ze jest skromny? Czy ktos z Was ma w sobie odrobine pokory? Czy ktos z Was jest idealny?Oczywiscie niczego po troche nie zaszkodzi ale w umiarkowanej ilosci. Chocby odrobine ironii z usmiechem na twarzy. Ponoc laczy nas znak "gwiazdy" to i tak roznimy sie miedzy soba. Stad odmienne zdania. Stad rozne poglady. Stad spojrzmy na przyszlosc tego forum...

Tytuł:
kombatant

Nilo, czlowiek, ktoremu przewaznie wtoruje...
I tym razem pociagne:
Mowicie o dowolnosci slownictwa, kultury i tak dalej...
Niejednemu (na szczescie nie wielu rowniez) z was na priva pisalem, ze slownictwo na forum i kultura powinna byc adekwatna do poziomu waszej inteligencji i klasy, do klasy aut jekie klub skupia. Powinnismy pracaowac nad tym, zeby sie nie kojazyc z pewna grupa spoleczna, ktora rowniez lubi Audi i BMW. (Ja tez cenie te samochody, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi).
Zdanie swoje podtrzymuje i ciesze sie, ze wszystkie moje privy spotkaly sie ze zrozumieniem.
Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cze All,

Drogi Occie,
z Twojej wypowiedzi wynika (tudzież tak zrozumiałem), że chcesz na forum zaprowadzić ład i prządek godny człowieka rozsądnego, inteligentnego, czyli człowieka z klasą. A wszystko po to aby pokazać jak bardzo różnicie się od przedstawicieli ||| czasami |||| (była promocja na dodatkowy | :> ). Rozumowanie niby logiczne ale jeśli spojrzysz na to z drugiej strony to zobaczysz jak wielka dziura tkwi w Twojej teorii. Nie masz wpływu na to kto wypowiada sie na forum, z jakiej warstwy społecznej pochodzi. Czy np zdyskwalifikował byś mechanika samochodowego, który ma problemy z ortografią i używa niezbyt wyszukanego słownictwa ale jednak uwielbia MB i wie o nich wszystko???
To czego byś chciał i to co jest to dwie różne rzeczy. Dlaczego??? Albo jest to klub miłośników MB albo klub inteligentów czyli towarzystwo wzajemnej adoracji.
A propos słownictwa to czasem nawet najbardziej kulturalnym udaje się zakląć, czasami wręcz trzeba. Jest to jednakże cecha języka mówionego i w postach nie powinna mieć miejsca - z tym zapewne każdy się zgodzi.

Reasumując: łączy Was gwiazda albo chęć bycia inteligentnym i moderowania... moderowania.... moderowania.... moderowania.... moderowania.... moderowania..... yyyyeeeeeeaahhhh moderować! moderować! cooooool moderować!!!!!!!

Dwóch wspaniałych

Osobistości nie małych

Jeden za drugiego

Jak drugi za pierwszego

Będąc w osobie jednej

Jednakże w 100% realny.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
DruidusMaximus pisze:
Cze All,

Drogi Occie,
z Twojej wypowiedzi wynika (tudzież tak zrozumiałem), że chcesz na forum zaprowadzić ład i prządek godny człowieka rozsądnego, inteligentnego, czyli człowieka z klasą. A wszystko po to aby pokazać jak bardzo różnicie się od przedstawicieli ||| czasami |||| (była promocja na dodatkowy | :> ). Rozumowanie niby logiczne ale jeśli spojrzysz na to z drugiej strony to zobaczysz jak wielka dziura tkwi w Twojej teorii. Nie masz wpływu na to kto wypowiada sie na forum, z jakiej warstwy społecznej pochodzi. Czy np zdyskwalifikował byś mechanika samochodowego, który ma problemy z ortografią i używa niezbyt wyszukanego słownictwa ale jednak uwielbia MB i wie o nich wszystko???
To czego byś chciał i to co jest to dwie różne rzeczy. Dlaczego??? Albo jest to klub miłośników MB albo klub inteligentów czyli towarzystwo wzajemnej adoracji.
A propos słownictwa to czasem nawet najbardziej kulturalnym udaje się zakląć, czasami wręcz trzeba. Jest to jednakże cecha języka mówionego i w postach nie powinna mieć miejsca - z tym zapewne każdy się zgodzi.

Reasumując: łączy Was gwiazda albo chęć bycia inteligentnym i moderowania... moderowania.... moderowania.... moderowania.... moderowania.... moderowania..... yyyyeeeeeeaahhhh moderować! moderować! cooooool moderować!!!!!!!

Brawo, Druidzie! Brawo! [usmiech] Że tez ktoś tego wcześniej nie napisał... [szalone] Miejmy nadzieję, że większość zrozumie Twoje słowa [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Lepiej, żeby wszyscy zrozumieli.... inaczej mogę mieć przechlapane u co poniektórych.... a tego bym nie chciał, nie mam zamiaru z nikim kłócić się na forum a tymbardziej poza forum..... [szalone]

Dwóch wspaniałych

Osobistości nie małych

Jeden za drugiego

Jak drugi za pierwszego

Będąc w osobie jednej

Jednakże w 100% realny.

Tytuł:
kombatant

DruidusMaximus pisze:
Czy np zdyskwalifikował byś mechanika samochodowego, który ma problemy z ortografią i używa niezbyt wyszukanego słownictwa ale jednak uwielbia MB i wie o nich wszystko???

(...)

Jest to jednakże cecha języka mówionego i w postach nie powinna mieć miejsca - z tym zapewne każdy się zgodzi.

Z jedna z tych wypowiedzi musze sie zgodzic, uzupelniaja sie idealnie! [zlosnik]

Pozatym wnioskuje, na podstawie jedynie tej wypowiedzi, ze bycie intiligentem i milosnikiem MB to dwie wykluczajace sie rzeczy. Smiem sie niezgodzic.

No i na zakonczenie: Nie wiem czemu, ale warsztatowcy jakich spotykalem wykazywali sie wysoka kultura jezyka i osobista, zwlaszcza jak wlasnie duzo wiedzieli (np. dr Szile, dr to tytul otrzymany od klientow). Przewaznie ludzie o ubozszym slownictwie oferowali rowniez zdecydowanie nizszy poziom uslug, niebardzo zdajac sobie z tego sprawe. Wszystko to oczywiscie przewaznie, tak jak i znam fajnych ludzi, ktorzy miluja sie w wyprostowanych szllaczkach na odziezy.
Pozdrawiam

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bez przesadyzmu.
Nie miałem na myśli takiego stanu rzeczy, że milosnik MB nie może byc inteligentem. Chciałem zwrócić Twoją uwagę na to że niekoniecznie inteligencja musi isc w parze z miloscia do MB i odwrotnie. Ty mówiłeś (takie odnioslem wrażenie) i inteligencji, klasie oraz milosci do MB jako koniunkcji, ja jako o alternatywie. A z drugiej strony moderowanie czyjegoś posta inteligenta z niego nie czynią i to jest prawie walka z wiatrakami. A może lepiej by było, żeby przed wstąpieniem do klubu robić test na IQ i EQ :>>>>> hłe hłe hłe, ale wtedy nie mógłby się on nazywać klubem milosnikow MB. Więc..... może niektórzy powinni wyluzować i dać sobie spokój z ambicjami... Internet ma to do siebie, że jest dla wszystkich, Wasz klub może być nie dla wszystkich, jeśli komus sie nie podoba to odchodzi z klubu, jeśli klubowi się nie podoba jakas osoba to zawsze mozna ją wykluczyc. Sami jesteście sobie sterem, żeglarzem i okrętem.....

Dwóch wspaniałych

Osobistości nie małych

Jeden za drugiego

Jak drugi za pierwszego

Będąc w osobie jednej

Jednakże w 100% realny.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

DruidusMaximus pisze:
Bez przesadyzmu.
Nie miałem na myśli takiego stanu rzeczy, że milosnik MB nie może byc inteligentem. Chciałem zwrócić Twoją uwagę na to że niekoniecznie inteligencja musi isc w parze z miloscia do MB i odwrotnie. Ty mówiłeś (takie odnioslem wrażenie) i inteligencji, klasie oraz milosci do MB jako koniunkcji, ja jako o alternatywie. A z drugiej strony moderowanie czyjegoś posta inteligenta z niego nie czynią i to jest prawie walka z wiatrakami. A może lepiej by było, żeby przed wstąpieniem do klubu robić test na IQ i EQ :>>>>> hłe hłe hłe, ale wtedy nie mógłby się on nazywać klubem milosnikow MB. Więc..... może niektórzy powinni wyluzować i dać sobie spokój z ambicjami... Internet ma to do siebie, że jest dla wszystkich, Wasz klub może być nie dla wszystkich, jeśli komus sie nie podoba to odchodzi z klubu, jeśli klubowi się nie podoba jakas osoba to zawsze mozna ją wykluczyc. Sami jesteście sobie sterem, żeglarzem i okrętem.....

Sporo racji, jednak na ortografie (i nie tylko ) można naprawdę uważać. Ja jestem tego świetnym przykładem. Miałem dużo upomnień o moich błędach i wymyśliłem sposób ze najpierw pisze w Wordzie, a dopiero wklejam poprawiony test na forum. Napisanie posta zajmuje mi ok. 10sek więcej.
Nie ma co robić z forum MB - forum miłośników j. polskiego, ale minimum zaangażowania i uwagi poświęconej przejrzystości swoich wypowiedzi nie zaszkodzi.

Tytuł:
kombatant

Coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, ze nasza roznica pogladow wynika z prozedur wejscia/wyjscia a nie z rzeczywistej roznicy przekonan.

1. Zgodziles sie ze mna, ze w postach nie powinno byc slow, ktore uchodza w prywatnych rozmowach. Takie zdanie jest u nas popularniejsze, o czym swiadcza wypowiedzi w temacie komentujacym post z forum Audi.

2. Nic nie pisalem, ze aby moc pisac nalezy byc inteligentem, a juz na pewno nie w pejoratywnym wydzwieku ;) .Pisalem tylko, ze forma wypowiedzi powinna byc zblizona do jej tresci (tu sie rowniez zgadzamy, ze jest najwazniejsza). Forma, czyli poziom jezyka (nie chodzi mi tu o uzywanie slow jakich nikt nie zrozumie bez slownika, przyslow lacinskich, itd, a wlasnie o pkt 1) powinna pasowac do sredniej. Abstrachujac od faktu, ze dbalosc o takie detale sugeruje dbalosc o szczegoly w samochodzie, to jeszcze czest potrafi przyslonic rzeczywista wartosc wypowiedzi, tresc. Ponadto wypowiedzi na forum sa wypowiedziami publicznymi, sa czytane nie tylko przez zarejestrowanych uzytkownikow forum i wyrabiaja opinie o forum.

3. Niestety, od czego zaczynal sie temat, coraz wiecej jest postow bez tresci...

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

heheh Ocet ale Ty ambitny jestes [cool] czasami mnie to przeraża ale nie powinienem sie chyba dziwić, forum to przekrój społeczeństwa. Przyznaję Tobie rację co do celu, który sobie wytyczyłeś (jakości forum). Jednakże moim zdaniem realizacja powinna mieć inną formę.
Ja Cię będę popierał w dążeniu do celu, ale nie licz na litość w innych sprawach [zlosniki]

Pozdrawiam serdecznie
Fabian

P.S. Jak się spotkamy na zlociku to będzie nam łatwiej pogadać :)

Dwóch wspaniałych

Osobistości nie małych

Jeden za drugiego

Jak drugi za pierwszego

Będąc w osobie jednej

Jednakże w 100% realny.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Zdaje sie, ze nie wszyscy zrozumieli o co chodzi... Prawie nikt nie czyta miedzy wierszami. Jak rozmowcow wczesniej bylo wielu to teraz wszyscy zamilkli? Co sie z Wami stalo? Moze to spowodowane przerwa wakacyjna? Jakies stresy?
Odnosnie co niektorych wypowiedzi tez moglbym sie wypowiedziec i to w stanowczym tonie. Ale wyszlaby wtedy "pyskowka" i prywatne odszczekiwanie sie zamiast prawdziwego forum.
Przeciez nie o to chodzi... czasem warto zamilknac i byc powsciagliwym.
Sadze, takze ze nie to jest powodem zamilkniecia calej reszty uzytkownikow forum.
Pozdrwiam N.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nilo pisze:
Zdaje sie, ze nie wszyscy zrozumieli o co chodzi...

Witaj w klubie ... źle zrozumianych [zlosnik]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Zobaczymy w poniedziałek jak nowi moderatorzy wezmą sie do roboty i po kliku dniach już będziemy wiedzieć co i jak :D

A puki co forum ma sie dobrze nowe zmiay ruszyły troche towarzystwo z wiosennego lenistwa :D :D :D

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

pÓki i możesz wywalic tego posta jak poprawisz ;)))))

Dwóch wspaniałych

Osobistości nie małych

Jeden za drugiego

Jak drugi za pierwszego

Będąc w osobie jednej

Jednakże w 100% realny.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00