VALENTINE123 pisze:
Trzeba wiedzieć ,ze takie 320 to nie tylko róznica w silniku ,ma inne wahacze ,z niewymiennymi sworzniami
Czy w 280 też tak jest ? Masz na to jakieś rozpiski, bo wydaje mi się, że aż do 420 jest to standardowe zawieszenie MB.
VALENTINE123 pisze:
drozsze są klocki (wersja wzmocniona)

Kupowałem 2 tygodnie temu razem z tarczami. Jeżeli masz tarcze wentylowane to będą Cię kosztować tyle samo. Różnica znowu zaczyna się przy 420, lub z tego co udało mi się rozeznać to przy Sportline, ale są to informacje jeszcze nie potwierdzne.
VALENTINE123 pisze:
chłodnice itd
Chłodnica to fakt, jest 2 razy większa.
mr_simon pisze:
Jak jest z 6 cylindrowym 3.2? Ostatnio czytałem na forum, że z 6 cylindrowymi silnikami jest problem z chłodzeniem a konkretnie 6 cylindra, dotyczyło to 3.0 Diesela 24V, czy z beznyną też występuje taki problem?
Nie wiem o co chodzi z chłodzeniem tego 6 cylindra, i skąd te informacje masz. Ten silnik w korkach często łapie wysoką temperaturę i chłodzony jest włączającą się wiskozą. Niestety jest to piekarnik i takie sytuacje są normalne.
Jarzyn pisze:
Dobra, a gdzie 2.0?
To Mercedes produkował małolitrażowe silniki
czmiel pisze:
Jaka droga jest eksploatacja i czy według Was warto wybrać coś takiego zamiast np 300 DT
Przy cenie benzyny, któa cały czas rośnie, eksploatacja staje się coraz mniej opłacalna.
Miasto średnio - 13 - 14,
Trasa (ostatnio pokazała) - 9.3