MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 11:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
nowy

Witam
Jestem nowym użytkownika tego forum. Polecił mi to forum SHARK za co mu dziękuje.

Do rzeczy.
Mam do kupienia takie cudo:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3093238
Moje pytanko,
Czy warto takie autko kupić. Ponoć jest klima do nabicia, do wymiany zamek maski i jest pęknięty tylni zderzak (a raczej ten plastik na nim). Ile takie cuda palą?? Czy to awaryjne auta?? W sumie to proszę o napisanie waszych opini na temat tego modelu. Kompletnie nie znam się na tych autach.

Może ktoś z Wrocławia podjechał by to auto oblookać??

Z góry dzięki

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam "Swierzego" [oczko]

duzo ciekawych informacji znajdziesz tu:
http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=27251

poza tym w szukajce mozesz troche pogrzebac, na bank znajdziesz troche informacji.
pozdr

wiarus senior
Awatar użytkownika

>Czy warto takie autko kupić.
takie tak, ten konkretny egzemplarz nie - imho ostatnie tchnienie.

> Ile takie cuda palą??
Moje 300CE palilo mi 9-16 benzyny

Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 2:34 pm przez zegarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop

A dlaczego on ma taki dziwny przód?

www.browar.biz

Tytuł:
nowy

A co powiesz na temat tego konkretnego?? Warto??

Mam teraz Calibre i tak się zastanawiam nad zmianą. W końcu Merc to Merc <br>Dodano po 1 minutach.:<br>
arkcym pisze:
A dlaczego on ma taki dziwny przód?

Bo taki mi się podoba. :P

Przerobiona maska na styl "sec"

Tytuł:
swój chłop

witamy cię na forum.

Mam bardzo podobne autko. Silnik troszke inny bo 300 CE-24v z pakietem amg. Ale mniejsza o to. Również mam instalacje gazową założoną.

Czy warto kupic?

Ja jestem zakochany w swojej coupe... dlatego napisze ci że warto, jeśli to NIE ma byc samochód rodzinny. Dla ciebie i twojej kobietki wystarczy, ale jak masz dziecie i dużo bagażu, to może byc ciężko i niewygodnie. W przypadku żony i dwójki dziecie, polecam sedana ;)

Klima do nabicia? w zależności od tego czy masz stary gaz czy nowy w klimatyzacji będzie cie to kosztowac albo 300(stary gaz) albo 170 (nowy gaz)

Ile takie cuda palą? Nie wiem ile dokładnie ten silnik który tu jest, ale ten mój z 24 zaworami pali w mieście 18l gazu, na trasie około 12l. Więc skoro silnik o którym ty piszesz ma 180 KM to więcej nie będzie palic niż ten mój ;)

Cz jest awaryjne? A autopsji powiem że nie są awaryjne. Mam auto od listopada 2006 zrobiłem 16 tyś km i tylko raz odwiedziłem mechanika.

Szczerze ci powiem że coupejki robią wrażenie na ulicy. Zwłaszcza takie dobrze zadbane. I tu nie chodzi o wielki lans i pokazywanie się jaki ma się super auto. Bo jeśli interesuje cię "szpan" to kup sobie BMW :D
W mercedesie chodzi o komfort jazdy i sposób prowadzenia.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.

P.S a co do tego przerobienia przodu na sec... zastanawiałbym się czy samochód nie miał dzwona z przodu. Bo takie tuningi/zmiany to sie przeprowadza po wypadkach przeważne. Dlatego seugerowałbym gruntowane sprawdzenie samochodu przed zakupem.

Aha i gdybyś podał numer VIN to sprawdziło by sie co on tam ma ;)

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 2:40 pm przez Zielony_2, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Mysle, ze warto zostac przy calibrze.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jak juz sprzedajacy laweciarz pisze, ze stan dobry a nie "igla" to znaczy, ze auto jest na skraju zawalu i zadne motodoktory nawet nie pomogly.

W124 230E '87
Drink Beer!

wiarus junior

atb pisze:
Czy warto takie autko kupić.

Sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie

Cytuj:
Ponoć jest klima do nabicia

czyli jest zepsuta (albo przynajmniej tak ją traktuj). Jak jest tylko do nabicia - to powiedz gościowi, że zapłacisz mu za nabicie extra cash, ale niech on to zrobi (200 zł to kosztuje), ale jeśli po nabiciu będzie nie sprawna to nie bierzesz auta

Cytuj:
. Ile takie cuda palą??

to konkretnie ? około 11-12 LPG w trasie, do około 20 litrów LPG w mieście (duże korki)

Cytuj:
Czy to awaryjne auta??

generalnie mniej niż inne z tego przedziału wiekowego. Licz się z tym, że na przegląd wstępny (czyli wymiana wszystkich płynów + mat exploatacyjnych + pilnych dupereli) będziesz musiał przeznaczyć jakieś 1000-1500 zł. Jak auto jest bardzo zadbane, to na tym się skończy. JAk jest mniej zadbane to dojdzie ci jakieś dodatkowo 1000-1500 zł. Jak nie jest zadbane to może się okazać że włożysz w autko drugie tyle ile zapłaciłeś za nie przy kupnie (ale tak jest z każdym autem, jak się trafi na minę)

Cytuj:
W sumie to proszę o napisanie waszych opini na temat tego modelu.

jak auto zadbane i nie walnięte - to opinii innych niż pozytywna dać nie można

Cytuj:
Może ktoś z Wrocławia podjechał by to auto oblookać??

najlepiej umów się z tym autkiem u mechanika - znam jednego b.dobrego (co zazwyczaj nie oznacza taniego) we Wrocławiu. Facet jest magikiem od MB i dość dobrze się zna. Powie ci wszystko (tzn co do wymiany już, co za chwilę i ile to będzie kosztowało). Za takie konkretne oględziny pewnie dasz 100-300 zł. Ale wg mnie warto tyle zapłacić zanim się kupi samochód aby nie trafić na minę.

Jak będziesz chciał namiar to daj znać.

Tytuł:
swój chłop

atb pisze:

To wiem. Pytanie, dlaczego. Był dzwon?

www.browar.biz

Tytuł:
nowy

O taką podpowiedź mi chodziło.

A czy ktoś z forum z Wrocławia byłby tak miły i sprawdził mi to autko?? <br>Dodano po 1 minutach.:<br>
arkcym pisze:
atb pisze:

To wiem. Pytanie, dlaczego. Był dzwon?

Wolał bym nie:)

Chociaż gość przez fona mówił że zamek maski jest coś nie tego. Może faktyczni??

Tytuł:
swój chłop

U mnie "klima do nabicia" oznaczała konieczność naprawy dmuchawy. Łącznie "nabicie: kosztowało jakieś 600 zł.

www.browar.biz

Tytuł:
nowy

zegarek pisze:
Mysle, ze warto zostac przy calibrze.

Zastanawiam się właśnie, Ale MB CE i Cali to takie dwa auta które mi się podobają.

Tytuł:
postmajtek

Zielony_2 pisze:
... dlatego napisze ci że warto, jeśli to NIE ma byc samochód rodzinny. Dla ciebie i twojej kobietki wystarczy, ale jak masz dziecie i dużo bagażu, to może byc ciężko i niewygodnie....

hahaha
a ja mam właśnie odwrotnie ;) Na wakacje jadę kupejką (ja, żona i 2 dzieciaki), bo 124 w wersji Coupe ma 3x większy bagażnik niż nasz samochód "rodzinny" czyli Honda HRV, poza tym wygoda i osiągi są dużo lepsze.
Co prawda dzieci jeszcze malutkie to i na brak miejsca nie narzekają ;)

A wracając do tematu - nie brałbym raczej tego samochodu pod uwagę. Cena jest jak na Polskę bardzo niska, widać, że samochód "kombinowany", no i opis w stylu: "STAN SAMOCHODU OGOLNY DOBRY" ;) Nie spotkałem się jeszcze z takim określeniem w przypadku samochodu, który był w stanie ogólnym dobrym ;) Wszystkie, które miałem przyjemność oglądać i były tak reklamowane (nie tylko MB) były maksymalnymi padakami...

Ale oczywiście obiektywną opinię uzyskasz jak obejrzysz samochód z kimś kto wie na co patrzy ;)

Pozdr,
Tomasz_SB MB 124 300 CE

Tytuł:
nowy

tak właśnie chce zrobić. Ale mam jeszcze jednego na oku. Z Łodzi z niby orginalnie przyciemnionymi szybami. Nieźle wygląda ale i kaska ok 14 tyś. Za to zarejestrowany w kraju. Niby dobrze ale te nasze drogi.

Jak go znajde wkleje linka

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00