MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 23, 2025 3:54 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

Witam
Ja też wtrącę swoj 3 grosze :evil: Były swego czasu przed domem 115 2.0D '74, 123 2.2D '80 ,123 2.3E '78, 201 2.0e+lpg '85,201 2.0E+lpg '90 no ale teraz brak tylko 123 2,2 został (tylko silnik i skrzynia-zgnił),fajnie ta stadnina wyglądała lecz zawsze powtarzam, że gdyby nie te nasze poklskie BMW (Bardzo Mały Wóz) to byłoby bardzo cieniutko z opłatami tych PANIENEK. Jestem tylko ciekaw czym szanowni PANOWIE jeździli wcześniej przed Mietkami i czy przypadkiem to nie były pieniążki lekko wydane na autka a ciężko zapracowane przez rodziców? Bo ja swoją przygodę z Mietkiem zacząłem właśnie ze zdezelowanym 2,2D i jak robiłem motor to mi łzy leciały przez koszty tulejowania i szlifu ale jak się dowiedziałem ile mam dać za remont w przeciętnym zakładzie mechanicznym to byłem :o a jednocześnie [zlosnik] że zrobiłem to za połowę ceny. Najgorsze, a może nie, że nikt z bliskich mi nie pomagał a jeździć to wszyscy by chcieli ( takie tam pierdy )
Wóz jak wóz byle by d...ę wiózł ..... bo jak się stoi na przystanku, a wiaterek wieje w minusowej temperaturze to maży się choćby o plastićkim jaguaźe (Trabant)
pozdro

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

widze że tamat ciągle na topie hehe ;)
jak już tak sobie po mnie jedziecie to wam powiem... miałem wiele samochodów, sporo polskich ferrari o symbolu 126p a trafialy się też inne wynalazki typu 125, caro, lada, skoda itp... w życiu nie dostalem ani grosza od nikogo na samochód, nikt mi do niczego nie dokładał, od 15 roku życia to ja musiałem pomagać rodzicom się utrzymać a nie oni mnie więc wypraszam sobie sugestie jakoby ktoś mi kupił samochód. wiem jaką wartość ma pieniądz, nieraz przejachałem sie na samochodzie przeinwestowując jego wartość o 200% żeby tylko się kulał ale takie jest życie. Nie gardze nikim na drodze dlatego że jedzie gorszym samochodem, sam pamiętam jak kiedyś na dwupasmówce pod wrocławiem swoim wściekle żółtym 126p wyprzedziłem przy 110km/h okulara, facet jak zobaczył że go wyprzedzam to dopiero miał mine :lol: oczywiście zaraz wcisnoł na gaz i tyle go widziałem ;) to co napisałem o W201 to było z przymrużeniem oka (nie na darmo wstawiam emotikony) a że ktoś to wzioł sobie do serca no to cóż.... a co do koloru szybszego auta to akurat mój czarny W124 200D jest szybszy od mojego brata bialego W124 200D i nie wiadomo dlaczego :lol:

Panowie troche więcej luzu bo widze że was stres zjada ;)

ex: W124, W201, W123 i wiele innych

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam, pozwolilem sobie odswiezyc ten jakze ciekawy i bogaty watek odnosnie MERCEDESA W201.
Mam okazje zakupic po niewilkich pieniadzach taki samochod w ladnym stanie z silnikiem 2.3 16V ( 4 garnki ), skrzynia manualna z jedynka do dolu. czy jest ktos moze na forum kto uzytkuje taki model? Czy oprocz poprzednich odpowiedzi moze ktos napisac na co zwracac szczegolna uwage przy zakupie tego modelu? co sie przewaznie psuje? czy wystepuja problemy z ta skrzynia ( Getrag? )? Jak sie na co dzien jezdzi takim potworem? O spalanie nie pytam bo do takiego silnika to nie na miejscu, LPG tez nie ma i nie bedzie.
Z gory dzieki, pozdo.

Obecnie: W124 200E '89

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Skrzynię z 1 do tyłu miał mój Tata w 230CE (124) i nie było z nią żadnych problemów, jednak była ona dość "twarda". Biegi wchodziły z oporem, jak dla mnie za dużym. Poza tym skok lewarka jest za długi. Jak Mercedes to tylko automat, w sumie to każde auto tylko automat [zlosnik] ostatnie zdanie pomiń, bo jest subiektywne. Co do 190E 2.3-16 to w poprzednim (lipiec-sierpień) numerze Classic Auto jest porównanie takiej 201 z BMW E30 M3. Jednak z tego co wiem od mojego mechanika, który serwisuje moje Mercedesy (w tym moją byłą 190E 2.3 (8V) każdy Mercedes z lat '80 z silnikiem 16V jest o wiele droższy w serwisie/naprawach/remontach od odmiany 8V. [zlosnikz]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00