marcinMB123200D pisze:
takie nasuwa mnie się pytanie gdzie jest korektor siły hamowania na tylne hamulce?. Jak jest.
Nie ma
kielbik pisze:
Jak mi sie nie chce grzebac w tych hamulcach!
Ja ostatnio się zabrałem, wyrychtowałem wszystkie zaciski, zeszło mi się pół dnia.
A zrobiłem to tak: Po zdjeciu kół, wytarganiu klocków, pościągałem blaszki osłaniające gumki(tam gdzie ktoś ich już uprzednio nie pourywał), potem zdjalem gumki. Wszystko wyczyściłem z syfu, nasmarowałem i złożyłem dokładając brakujące blachy.
Efekt jest taki, że o ile wcześniej przy ostrym hamowaniu, rzucało na pobocze, to teraz ciągnie idealnie na wszystkie koła.
Oczywiście za pięknie być nie może więc ostatnio hamulce zaczęly słabnąć, a silnik nie chce gasnąć

Pod maską pojawiła się przecudowna, czarna plama. Poszła vacuum-pompa. Efekt jest taki że pedał jest twardy, a hamulec ledwo łapie.
Aż mi się przypomniały czasy gdy kierowałem Nysą z unieruchomionym silnikiem, holował mnie brat beczką. Oczywiście gamoń tak depnął po hamulcach, że musiałem uciekać na pobocze i prawie wyrwałem kierownicę żeby nadrobić brak serwa
Taaaa, Nysa to był piękny samochód... codziennie jakaś przygoda

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj