MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 23, 2025 10:47 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jaki most????
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam kolegów!.Mam takie pytanie....Wie ktoś z Was jakie powinno być przełożenie mostu w Mercu W124 E 260 KAT?????Pytam bo licznik pokazuje mi o jakieś 25-30km/h mniej niż powinien :evil: Licznik jest 100% oryginalny , więc zostaje tylko most.Proszę o pomoc ,pozdrawiam.Cześć [zlosnik]

Mercedes 124 200D
Chodzę po Tatrach...czasem nawet po ośmiu;)))

swój chłop
Awatar użytkownika

gwiazda pisze:
Witam kolegów!.Mam takie pytanie....Wie ktoś z Was jakie powinno być przełożenie mostu w Mercu W124 E 260 KAT?????Pytam bo licznik pokazuje mi o jakieś 25-30km/h mniej niż powinien :evil: Licznik jest 100% oryginalny , więc zostaje tylko most.Proszę o pomoc ,pozdrawiam.Cześć [zlosnik]

Cześć,

Skrzynia manualna (seryjna V) - dyfer 3,92
Skrzynia automatyczna - dyfer 3,27

Druga opcja, jaką powinieneś przemyśleć to to, że może ktoś zmienił skrzynię z automata na manual, bo raczej w drugą stronę rzadko ktoś to robi [oczko]

EDIT: Pogrzebałem w Twoim profilu i widzę, że autko ma jednak manualną skrzynkę, zatem opcja powyższa odpada [zlosnik] Autko ma ASD więc taki dyfer raczej trudno znaleźć, żeby go wymienić, ale nie jest to niemożliwe...

Trzecia, to jednak oryginalność licznika, lub czyjaś ingerencja w niego [szalone]... 170 tyś. przez 17 lat to możliwe, ale no cóż Polska to jest dziwny kraj [zlosnik]

Pozdrawiam

P.S. Powinieneś pisać W124 260E - to jeszcze nie E-klasa. [oczko]

S202 C250T TurboDiesel Sport ASB '97
W202 C180 Esprit ASB '93 - ex

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

A więc właśnie ma skrzynię manual a może ma most od automata i stąd ta różnica.Proponuję zajrzeć na wybite przełożenie na moście.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Kiedyś to napewno był automat, bo chłodnica jest od automatu.Zaraz sprawdze co jest napisane na moście.Jeżeli okaże się, że jest nie od manuala to co musze zrobić żeby licznik dobrze działał??Włożyć licznik od manuala??Jeszcze do tego wszystkiego wysuwa mi się ciągle taka ośka w liczniku i nie pokazuje mi przejechanych kilometrów :evil: Pozdrawiam [zlosnikz] <br>Dodano po 41 minutach.:<br> Dobra byłem w garażu.Wszedłem do kanału.Most jest ale przełożenia to ja znaleźć nie mogę [zlosnik] Gdzie mam tego szukać????Od tyłu mostu jest jego numer seryjny a patrząc od lewej strony są jakieś dwa numery ale rzaden z nich to nie jest przelożenie.chyba :)Jeden jest taki duży wybity 481 ale to raczej nie jest to,bo z tego co pisał Pioterek ,ma się zaczynać na 3:.... Może spisze te wszyskie cyferki i ktoś z was sie w tym połapie....Zaraz to zrobie i wyśle... <br>Dodano po 20 minutach.:<br> No i mam :lol: Jedyny numer ,który udało mi się rozszyfrować to ten z tyłu mostu R124 351 25 08 no i ten ,o którym juz wcześniej napisałem 481.Resztę nadszarpną ząb czasu i nie mogę tam nic dojżeć...Nawet szczota druciana nie pomogła [szalone] Czekam na pomoc.Pozdrawiam.Cześć 8)

Mercedes 124 200D
Chodzę po Tatrach...czasem nawet po ośmiu;)))

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00