MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 2:57 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

Przeglądając niemieckojęzyczne fora (l. mn. ??) z gwiazdą zauważyłem, że klubowicze (od razu mówię że jeszcze nim nie jestem) mają zniżki na oryginalne części w MB. Czy nie było by fajnie, gdyby odpowiednie władze zadziałały w tym kierunku?? Wziąłęm się ostatnio za swój szyber i wszystkie uszczelki & drobiazgi musiałem kupić oryginalne. W takim przypadku nawet kilka %, daje niezłą sumę, a na forum co jakiś czas czytam, że ktoś zdecydował się na oryginał lub go poleca.

Klubowicz

Numer GG: 267496
(me: how) pisze:
Przeglądając niemieckojęzyczne fora (l. mn. ??) z gwiazdą zauważyłem, że klubowicze (od razu mówię że jeszcze nim nie jestem) mają zniżki na oryginalne części w MB. Czy nie było by fajnie, gdyby odpowiednie władze zadziałały w tym kierunku?? Wziąłęm się ostatnio za swój szyber i wszystkie uszczelki & drobiazgi musiałem kupić oryginalne. W takim przypadku nawet kilka %, daje niezłą sumę, a na forum co jakiś czas czytam, że ktoś zdecydował się na oryginał lub go poleca.

Czy pisząc "władze" masz na mysli władze MB/8 Club Poland? Czy jesteś już klubowiczem, żeby taki wniosek wysuwać? Jesli tak, to zapraszam na Forum dla Klubowiczów [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Odpowiedz w cytacie & z tego też powodu korzystam z tego miejsca. Od czasu do czasu gości tu "góra" i tutaj padają słowa zaproszenia do wstąpienia do klubu.
Fajnie by było, gdyby kwestia "uprawniony - nieuprawniony" nie zdominowała tego postu, bo każdy z nas ma napewno co najmniej 5 argumentów.
Moim celem jest jedynie pewna sugestia, która - jak myślę - mogłaby wyjść większości na dobre. Jeśli jednak okaże się, że trzeba najpierw zapłacić w kasie, potem odstać w kolejce, a pózniej udać się piętro wyżej i to do innego pokoju, żeby dowiedzieć się, że np klubowicze zniżki już mają, albo pomysł jest chybiony, to z satysfakcją powiem, że dobrze, że clubowaniu się na razie przyglądam...

Tytuł:
Klubowicz

Odpowiedz w cytacie & z tego też powodu korzystam z tego miejsca. Od czasu do czasu gości tu "góra" i tutaj padają słowa zaproszenia do wstąpienia do klubu.

Pardon - nie zauwazyłem [szalone] Jednak w poście rozpoczynającym ten wątek piszesz wyraźnie, że "klubowicze" mają zniżki. Zatem sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Co innego gdybys napisał "uzytkownicy forum maja zniżki" [oczko] BTW: Jak idą obserwacje naszych poczynań? [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

. Jeśli jednak okaże się, że trzeba najpierw zapłacić w kasie, potem odstać w kolejce, a pózniej udać się piętro wyżej i to do innego pokoju, żeby dowiedzieć się, że np klubowicze zniżki już mają, albo pomysł jest chybiony, to z satysfakcją powiem, że dobrze, że clubowaniu się na razie przyglądam...[/quote]

Od dłuższego czasu na forum klubowym trwa dyskusja na temat sposobów uzyskiwania zniżek przez klubowiczów, problem nie jest jednak prosty i pewnie minie jeszcze trochę czasu zanim go rozwiążemy.
Chciałem jednak o czymś innym... Otóż uczestnictwo czy też członkostwo w MB/8 CLUB POLAND polega na trochę czymś innym niż tylko na posiadaniu zniżek w serwisach MB. Dobrze by było drogi kolego gdybyś przeczytał tekst na stronie głównej(szczególnie ten pod zdjęciami) poza tym polecam również lekturę regulaminu klubu.
Mogę tylko dodać ze swej strony że ja też mam satysfakcję , ale z przynależności do klubu- mimo braku zniżek na części.
Stawros

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Z pierwszej części Twojej wypowiedzi, wiem to czego nie wiedziałem wcześniej, czyli, że staracie się o rabaty & bardzo mnie to cieszy. :lol:

Druga przypomina mi reklamę PEPSI, w której łysy wali głową w metalową puszkę, by udowodnić, że jest godny dostąpic miejsca w klasztorze.

Przeczytałem tekst pod zdjęciami - tak jak radziłeś - i muszę to naprawdę przemyśleć, bo sprawa nie jest tak prosta jak mi się wydawało. Uderzam teraz głową w zderzak i zastanawiam się jak mogłem być tak prymitywny, że tylko zpowodu zniżek, chciałem wstąpić do klubu... Życzę "większego przymrużenia oka", bo to nie Stowarzyszenie Osób ze Stwardnieniem Rozsianym, ani szeregi Radia Maryja tylko grupa (uwaga, Sebian:) fajnych & inteligentnych kolesi z gwiazdą na atrapie.
I chyba tyle.

Tytuł:
Klubowicz

Co do rabatow, to w wawie sa sklepy poza ASO sprzedajace orginalne czesci, po tych samych cenach. Z nimi mozna sie dogadac na 10% rabatu (tyle daja tez od razu taxi).

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Bo to je stolyca Panie. Też mam sklep z gwiazdą w okolicy z identycznymi cenami jak w salonie, ale do udzielania rabatów się jakoś nie kwapią :cry:

Już nawet kombinowałem, żeby w zaopatrywać się w serwisie za granicą. Tam w kilkudziesięciotysięcznym miasteczku jest ASO & ceny są istotnie niższe (o ile na nowe auta jest jakaś minimalna akcyza, to częsci chyba wchodzą do kraju z cłem), no ale trzeba dwa razy jechać.
Na szczęście następne uszczelki dachu będę wymieniał w 2023 roku. :lol:

Tytuł:
Klubowicz

Życzę "większego przymrużenia oka", bo to nie Stowarzyszenie Osób ze Stwardnieniem Rozsianym, ani szeregi Radia Maryja tylko grupa (uwaga, Sebian:) fajnych & inteligentnych kolesi z gwiazdą na atrapie.
I chyba tyle.

Uwaga me: how [zlosnik] Ja o tym doskonale wiem i mam serdecznie w d... (zmienione: Idzik) zniżki - wolę od nich towarzystwo moich przyjaciół [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Rzeczywiście mogłem zacytować, bo post zrobił się nieco nieczytelny. Adresatem był Stawros. Do ciebie było po nawiasie, to apropos moich obserwacji :lol:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

I tu znowu powraca temat Klubu i jego rejestracji: Klub to na razie nieformalne stowarzyszenie, starające sie o rejestrację. W takiej sytuacji trudno jest walczyć o rabaty.

PS - w klubie nie jestem dla rabatów czy innych korzyści, ale taki dodatkowy bonus będzie bardzo miły.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Z pierwszej części Twojej wypowiedzi, wiem to czego nie wiedziałem wcześniej, czyli, że staracie się o rabaty & bardzo mnie to cieszy. :lol:

Druga przypomina mi reklamę PEPSI, w której łysy wali głową w metalową puszkę, by udowodnić, że jest godny dostąpic miejsca w klasztorze.

Przeczytałem tekst pod zdjęciami - tak jak radziłeś - i muszę to naprawdę przemyśleć, bo sprawa nie jest tak prosta jak mi się wydawało. Uderzam teraz głową w zderzak i zastanawiam się jak mogłem być tak prymitywny, że tylko zpowodu zniżek, chciałem wstąpić do klubu... Życzę "większego przymrużenia oka", bo to nie Stowarzyszenie Osób ze Stwardnieniem Rozsianym, ani szeregi Radia Maryja tylko grupa (uwaga, Sebian:) fajnych & inteligentnych kolesi z gwiazdą na atrapie.
I chyba tyle.

Najwyraźniej nie należę do tych najinteligentniejszych w tej, jak to nazwałeś "grupie".Tylko że do odczytania intencji z monitora potrzeba raczej uzdolnień telepatycznych a nie inteligencji (Twój post brzmiał bardzo serio).Tak więc zostaw już ten biedny zderzak i stłuczoną głowę,a dla ćwierćinteligentów ze stwardnieniem rozsianym używaj w postach -ja wiem? ikon może?

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Dajmy spokój, bo się podziobiemy maxymalnie i tyle z tego będzie. [oczko]

Nie to, żebym chciał mieć ostatne zdanie, ale naprawdę nikogo nie chciałem obrazić używając dosyć obrazowych porównań. Nie przejmuj się, Sebian też mnie zupełnie inaczej zrozumiał. Taka jest specyfika dyskusji pisanej i to jeszcze o różnych porach dnia & nocy...

A pisząc może rzeczywiście niezbyt fortunnie o tej nieuleczalnej chorobie miałem na myśli przygnębiającą atmosferę jaka panuje w takim środowisku, a nie Twoją osobę.

pozdrawiam.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Myślę że się dogadaliśmy.Również pozdrawiam .
Stawros

Tytuł:
Klubowicz

Nie przejmuj się, Sebian też mnie zupełnie inaczej zrozumiał. Taka jest specyfika dyskusji pisanej i to jeszcze o różnych porach dnia & nocy...

Nie doczytalem, ale w nastepnym poście się poprawiłem [usmiech] Fajnie, że ostatnie dyskusje na Forum są bardzo rzeczowe i ni kończą się kłotniami [oczko] [usmiech]

Pozdrawiam [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00