bp pisze:
co do regulacji luzy to robil mi to mechanik z jakies 4 miesiace temu, wymienilem tez swiece, kable wysokiego napiecia
Nieważne kiedy regulowałeś zawory tylko ile km ujechałeś od tamtej pory
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. M110 (szczególnie taki który już sporo przeszedł) wymaga częstej regulacji zaworów. Niejednokrotnie juz po 2000 km słychać, że zawory klepią, jednak to wszystko to są bardziej walory akustyczne, bo lepiej żeby klepały (za duże luzy) niż ma się któryś zawór podeprzeć.
Co do kabli to kupuj tylko z najwyższej półki, a jak nie to już lepiej jeździć na starych oryginałach i rzeźbic z dobrych używek.
bp pisze:
niewielkie nieregularne "kichniecia" z rury wydechowej
Mieszanka do regulacji, ale uważaj bo mało kto się tego podejmie i mało kto jest to w stanie zrobić dobrze, więc jedź do kogoś sprawdzonego, bo inaczej mogą Ci tak namącić, że wrócisz do domu z autem na lawecie

.
Kiedy w tym sezonie chciałem wyregulować mieszankę w moim M 110 to komedia była świetna. Nikt nie chciał sie tego podjąć, a gdy zadzwoniłem do jednego warsztatu z polecenia mojego mechanika i się na niego powołałem to dostali takiego srania, że myślałem że się przewrócę ze śmiechu
![[hehe2]](./images/smilies/hehe2.gif)
:
- Witam. Dzwonię z polecenia Pana K. Chciałbym wyregulować mieszankę w MB W 116 280 SE.
- W jakim samochodzie

?
- MB z silnikiem 2.8 benzyna z wtryskiem K-jet.
- Chwileczkę ja dam kolegę.
(podchodzi drugi mechanik, słychać po głosie, że starszy)
- Witam. Dzwonię z polecenia Pana K. Chciałbym wyregulować mieszankę w MB z silnikiem 2.8 benzyna z wtryskiem K-jet.
- O chwileczkę, ja dam szefa.
(podchodzi szef)
- Witam. Dzwonię z polecenia Pana K. Chciałbym wyregulować mieszankę w MB z silnikiem 2.8 benzyna z wtryskiem K-jet.
- Wie pan co, właściwie to się da zrobić, ale... nie teraz.
- Dlaczego? Kiedy mogę przyjechać?
- No... najlepiej jakby pan przyjechał w zimę, bo teraz to ja panu tego dobrze nie wyreguluję, bo jest za ciepło.
-

Dziękuję, do usłyszenia.
Wobec powyższego życzę Ci powodzenia

.