witek-sec pisze:
Jak sie zatrzymasz ,to kola sie jeszcze kreca ; wszystkie laski zdejmuja gacie przez glowe
A tak na powaznie to jedyne akcesoryjne, ktore mi sie podobaja przy starszych MB ,to angielskie oryginalne Penty 15 lub 16 cali .
hehe na chromy ze spinnerami mnie nie stać

... a gaci nie musza przedemna zdejmować

bo ja szukam ładnych felg dla wlasnej satysfakcji.
ale ... Penty do 300CE ?? eee to C123 owszem ale to C124 wg mnie źle by wyglądało.
kruszyn ... mi tez sie podoba tamta felga .. ma fajne ciemne elementy itp .. chociaż nie wiem jak będzie wygladała w tak potężnym samochodzie .. (czy przypadkiem nie jak dynia na pszczole) ...
Co do szerokosci to z przodu mam teraz te 7,5" i opone 225 i na wiekszym dole przy małym nawet skerecie gół opona juz idzie o wewnetrzne zagiecie błotnika i sie szarpie...
hmm ej. mam jeszcze jeden problem !! wrzucam sobie felgi 15" na zime ... ale nie moge nic dobrać na przód!! bo wszystkie zatrzymują się na zacisku hamulca ... już najróżniejsze mierzylismy i dupa ... szukam teraz odpowiednich wąskich dystansów... jaka tam felga powinna być?? bo od normalej 124 (6,5" et 42 (mierzone tez 37,35 i 33) ) i tak wytłoczenie jest zamałe... z tyłu jest OK
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex