howser pisze:
dokładnie tak, ale jesli faktycznie nikt oprócz fabryki wcześniej tego nie tykał to da sie to zrobic bez analizatora, wiec nie pozastało mi nic innego jak zaprosic kolege do mnie.
Tylko pytam po co? Z analizatorem nie ma problemów, tylko troszkę czasu, imbusik i chęci, lepiej zrobić to dobrze i już. W ASO biorą odemnie za sprawdzenie i regulację mieszanki, zaworów i zaplonu 80-100zł więc warto nawet raz na jakiś czas podjechać do ASO. Dodano po 2 minutach.:[/color][/size]<br>
bp pisze:
Ano jest jest

No wlasnie pewnie to zdjecie mailem przed oczyma ale ciezko ocenic jak daleko siega ten czarny element...
Na 100% ten element nie sięga do klapy, jeżeli cos na nią będzie naciskało to auto będzie sie zalewać na wolnych obrotach.
bp pisze:
Jeśli ma ktoś na zbyciu to prosze o info

A wskazoweczka od cisnienia oleju podnosi sie odrazu blyskawicznie, czy w dosc dostojnym tempie (powiedzmy ze 2 sek) dochodzi do 3? (u mnie dochodzi dostojnie

)
W okolicach 20 listopada bede w Poznaniu ale jeszcze nie wiem czy swoim autem. jesli tak to na pewno dam znac na pw
Tą część sprawdzę w weekend.
Wskazóweczka w dużej mierze zależy od temperatury oleju, jak jest ciepły to szybko wskazuje 3 (lub mniej jak jest bardzo ciepły), a rano zima czy choćby tak jak teraz trwa to jakąś sekundę zanim wskoczy na 3, w kombiaku mam tak samo.
Jak się będziesz wybierał to daj znać i powiadomię chłopaków ze stacji że wpadniemy.