witam wszystkich fanow merca ,pisze tutaj, bo widze, ze nie tylko ja mam problemy z mercem

, no niestety ja tez, mam problemy i to troche ich jest

,
pierwszy polega na tym, ze od pewnego czasu występują w moim mercu problemy z obrotami, mam auto benz-gaz i niewiem co jest grane, ale gdy zapala sie na benzynie (chwile czeba pokrecic i to mnie tez niezasopakaja bo powino odpalic ,za pierwszym machem) chodzi sobie na wolnych obrotach, i za jakies 3-4 minuty poprostu go przytyka, spadaja obroty, az do zera silnik sie wylancza, tak samo jest gdy na gaz przelacze niewiecie, jak ten problem rozwiazac
drugi problem, to z aku kupilem niedawno nowke ,centra chodzil znakomicie wczoraj rano wsiadam ,chce zapalic, i nic ani drgnie zaladowale go wlozylem i odpalil dzis to samo
nio i problem z zaplonem
od dluzszego czasu mam jakis fatun na zaplon, w piatek nieiwem ,o co biega bo w k,oncu niejestem mechanikiem

ale za chiny ludowe niemoge odpalic go rozrusznik kreci tak jak zawsze wszystko ok tylko niecche zapalic ani drgnie nawet z gorki go spuszczalem a mam dosc wysoka i nic nieiwem czy wolne sobie robi w piatek czy co

mechanik co daje mu smieje sie ze zawsze ze to auto nielubi piatkow ale to dla mnie niesmieszne niewiecie o co moze biegac co wymienic itp zeby chodzil jak w zawsze
auto pochodzi z 1992 roku model 124 2.0 -BENZ-GAZ
zamierzam usunac alarm bo moze on robi takie problemy z zaplonem moze nieodlacza wszystkich czuinikow i tp ale nieiwem poprostu niewiem
czekam na odpowiedzi a i sorry za bledy
pzodrawiam