TReneR pisze:
Maksio pisze:
kurcze, a już myślałem, że to ten sam świst, który występuje w W210 moje ojca :\ Po zgaszeniu silnika słychać jakby.... zwalniający samolot odrzutowy a potem takie piszczenie przez x czasu....

Webasto/podgrzewacz. <br>
Dodano po 49 sekundach.:<br>
crach pisze:
Ostatnimi czasy zaobserwowałem w swojej Mercedes niepokojący świst dobiegający z prawego, przdniego koła. rozpoczyna sie on przy prędkości ok. 40 km/h, a cichnie koło 80 km/h. Częstotliwość nie jest stała i jakby rosła i malała proporcjonalnie w tym przedziale prędkości. Czy może to być łożysko, sworzeń, a może winne są opony/opona ??
Jqa bym stawial na lozysko. Sprawdzales luzy?
z tego co wiem, nie mamy webasto w tym mercu... jest tylko takie niby podgrzewanie przy popielniczce "jak temperatura powietrza wynosi poniżej zera a płynu coś tam bla bla bla mniej niż x stopni to:" chociaż szczerze nie zauważyłem, aby samochód się szybko nagrzewał po odpaleniu

poza tym po odpaleniu auta i naciśnięciu hamulca zapala się kontrolka BAS\ASR. Po wstępnej diagnozie w serwisie Diesla u Mądrych w Olsztynie stwierdzili, że to coś z servo (nie wiem czy tak to się pisze), ale zabrakło funduszy na dalsze działania z tym związane... poza tym brat, który przysłuchał się "skwierczeniu" pod maską (jakby zwarcia na moje ucho) powiedział, że to chyba pompa od ABS'u jest na umarciu (sam miał MB 124)