MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 5:54 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nowy

Ja co prawda mercedesa osobiście nie miałem, ale obecnie planuję zakup i jeśli Ci zależy na dobrym autku to najlepiej samemu poszukać u niemców od prywatnego właściciela, zapłacić 1000-2000 drożej ale mieć święty spokój. W Polsce jest baaardzo dużo kombinowania z przebiegiem i stanem pojazdu. Ja dwa razy kupiłem auto od niemca i za pierwszym razem jeździłem bezproblemowo 3 lata, później niestety podkusiła mnie 525 tds i... to była porażka... kupiona w komisie w polsce. Po tym doświadczeniu sam pojechałem do niemiec i wybrałem sobie to co chciałem... zapłaciłem drożej niż u nas cena rynkowa, ale po 4,5 roku bezproblemowej eksploatacji i przejechaniu 170.000 km osobiście tym właśnie autem wiem że warto i teraz przy zakupie E-klasy też chcę tak zrobić. Może to co napisałem jest mega oczywiste, ale warto czasem o tym przypomnieć :)

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

Ten wyglada ladnie.szkoda , ze zielony

http://moto.allegro.pl/item273228799_sl ... 1reka.html

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

ale nie ma klimy :cry:

Tytuł:
wiarus junior

Spokojnie - znajdź tylko jakiegoś magika od Mercedesów. Mechanicy, którzy autami zajmują się kupę lat (sam trafiłem na 2 takich), na podstawie kompresji silnika, wyglądu kolektorów, ogólnej kondycji auta, oraz innych rzeczy (zużycie kierownicy itp). Są w stanie określić orientacyjny przebieg auta z dokładnością do +/- 100 000 km (przy tych, które mają wpisane 200 000, a okazuje się, że realny przebieg to jakieś 650-750 000). Jak ktoś naprawia mercedesy od 20 lat - to i warto mu zapłacić za oględziny te 200-300 zł - powie ci o samochodzie prawie wszystko (np. czy miał wypadek: co było wg niego wymieniane a co prostowane itp).

Przebieg faktycznie wydaje się dziwnie mały - jak ci na aucie zależy to poproś o adres zakładu w którym auto było serwisowane/czyli z pieczątki - zadzwoń po pierwsze do tego zakładu, a po drugie do ASO MB w DE. Być może jest to perełka (na perełkę od handlarza nie licz - jak kupujesz na niemieckiej stronie, to zaznacz "tylko oferty prywatne") ... trzeba to zweryfikować ...

poczytaj sobie to:
http://motogielda.interia.pl/index.php? ... a&ref_id=1

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Trudno koledzy pojadę go oglądnąć coś mam czuja że warto i mam jeszcze pytanko tak w skrócie gdzie zajrzeć jakieś newralgiczne miejsca na co zwrócić bardzo szczególną uwagę jest jakaś część rzecz którą na pewno powinienem sprawdzić chodzi mi przede wszystkim o budę i mechanikę test 50 km skrzyni automatycznej znalazłem na forum i wydrukowałem ale coś dodatkowo jakieś ostatnie złote rady bo jak wszystko dobrze pójdzie to w sobotę się chwalę nabytkiem [zlosnikz]

VIN WDB2021281F396864

Pozdrowienia od Rydzyka i Kopernika.

Tytuł:
swój chłop

Z przodu z prawej i lewiej strony przy lampach pod maska zwroc uwage czy nie ma rdzy i szpachli.doklanie jak by sie zaczynaly nadkola nie powinno byc ani grama.z tylu spojrz miedzy blotnikiem a zderzakiem pod tylnimi lampami jak wygladaja spawy.przednie blotniki zobacz jaki maja odstep miedzy przednimi slupkami.patrz na lampy i odstepy.na szyby jaki maja rok.

Jak ja bym byl z Toba to napewno bym poznal czy bity czy nie :)

A takie mam pytanie do innych.Jaka jest szczegolowa roznica miedzy elegance a clasic,esprit i sport ??

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Adas Dzięki to są niby rzeczy oczywiste ale jednak bardzo cenne i zawsze łatwiej od kogoś to usłyszeć i potem sobie wydrukować i z katrkami oglądać auto i sobie tylko odznaczać że sprawdzone. Może jeszcze jakieś złote rady :oops: <br>Dodano po 12 godzinach. 18 minutach.:<br> Koledzy gdzieś widziałem taki post odnośnie pól nr w W202 i niemogę go znaleźć poproszę o pomoc ma moze ktoś linka bądz mi napisze gdzie są <br>Dodano po 9 godzinach. 50 minutach.:<br> Koledzy w piątek jadę oglądać Celinkę w automacie i moje pytanie jest takie ponieważ nigdy nie miałem automatu czy żeby przełączyć bieg należy poza pociągnięciem dźwigni wcisnąć jakiś przycisk właśnie w dźwigni czy nie bo w innych autach słyszałem że coś takiego istnieje jak z pozycji P bądz N się przełącza na jakiś bieg proszę o pomoc bo nie chciałbym wyjść na jakiegoś maxymalnego osła :oops:

VIN WDB2021281F396864

Pozdrowienia od Rydzyka i Kopernika.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00