MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 18, 2025 5:21 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam wszystkich i informacyjnie wrzucam wątek OC ! Wiem że było o tym sporo ale wiadomości sa nowe i chce żeby sie rzucały w oczy bo pewnie sie przydadzą.Już od dawna zlikwidowana jest zniżka w PZU na weterana szos a dziś dowiedziałem sie że jest coś podobnego bo daja 50% zniżki i dla ludzi którzy jeszcze nienabyli procencików do mniejszej składki napewno ich to zainteresuje a i dla posiadaczy zniżek też coś jest.
A dokładnie jeżeli należycie do jakiegokolwiek automobilklubu(zrzeszonego PZMocie) po okazaniu w PZU legitymacji członkowskiej uprawnieni jesteście do 50% zniżki w OC.Jeżeli jeszcze nienależycie można sie w każdej chwili zapisać-legitymacja od reki, składka członkowska w kwocie ok 50 zł na rok no chyba że automobilklub ma jakas inna uchwalona przez nich,no i oczywiście korzystacie ze zniżek na karte członkowska jak badania techniczne kursy na prawo jazdy itp.
I przy PZM zaczęło działac towarzystwo ubezpieczeniowe" PZM" i ubezpieczajac się u nich jest 15 % na karte członkowską automobilklubu i w moim przypadku 60% zniżek w OC z zaswiadczeniem o przebiegu moich ubezpieczeń+15 % żniżki wyszło mi 360 zł na cały rok za OC od pojemniści 2300 cm 3-wydaje mi się że rozsądna propozycja
Może info o tym sie komus przyda!? :o

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Wątek dawno już był na forum - dla sprostowania Autombilklub Polski ( dawny Warszawski) Caar i jeszcze jeden ....i tyle ;)
i zapewniam że innych nie honorują , o to żeby nasz klub uznali tez były próby ale chyba spaliły na panewce

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

właśnie ubezpieczyłem auto z legitymacją automobilklubu radomskiego

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

STREETFIGHTER pisze:
właśnie ubezpieczyłem auto z legitymacją automobilklubu radomskiego

co nie znaczy że ktoś nie poszedł ci na rękę , na forum już kilka razy przerabialiśmy ten temat, w statucie PZU są tylko 3 automobilkluby ( pisze o PZU)

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Zanim to napisałem żeby niepisać bzdur sprawdziłem obydwie opcje u trzech agentów z każdej z firm.W PZU w dwóch punktach obsługi klientów i u znajomego agenta PZU i nikt niepytał jaki automobilklub natomiast ja pytałem jaki ma być?
i uzyskałem odpowiedz z trzech w/w żródeł że ma być zrzeszony w PZMocie i to wszystko czyli ja kumam że nie taki którego założyli miłosnicy czegoś tam.
Ja w PZU nieubezpieczałem bo jak pisałem wczesniej opcja z PZU jest dla tych którzy niemają żadnych zniżek a ja po skorzystaniu ze swoich zniżek ubezpieczyłem w "PZM TU" gdzie uznali mi moje 60 % i uznali mi 15 % za członkowstwo w radomskim automobilklubie co dało za QP 380 zł i odrazu ubezpieczyłem sharana bo mi się skonczyła polisa i zapłaciłem 350 zł na rok składka jednorazowa + jeszcze po roku przy przedłużaniu polisy dochodzi do tego jeszcze 10 % za kontynuację ale bez przekraczania 80 % zniżki. I to również sprawdziłem u znajomego i w dwóch różnych punktach zajmująych sie tym samym towarzystwem.
Piszę o Radomiu nie jestem w stanie odpowiedzieć jak do tego podchodzą w kraju ale warto popytać to nic niekosztuje a jak się zaoszczędzi pare groszy to na paliwo bedzie [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

STREETFIGHTER miałeś szczęście, w Warszawie jest tak jak napisał mojojojo13. Po za tym, żeby dostać się do Automobilklubu nie wystarczy zapłacić wpisowe - to nie bilet miesięczny. U nas musisz mieć tzw. dwóch członków wprowadzających i chodzić na zebrania i dopiero po jakimś czasie zostajesz przyjęty, a jak nie będziesz się wykazywał i chodził na spotkania to Cię wywalą. Moim zdaniem uprawiają słuszną politykę, bo inaczej wiele osób ubiegałoby się o legitymację w tak prozaicznych celach jak zniżki OC.
A co do tego, że MB/8 Klub Polska nie jest honorowany to nie ma się co dziwić i nie ma na to zbytnich szans, bo jest to po prostu zbyt małe stowarzyszenie, ale powalczyć można tylko obawiam się, że Klub by na tym ucierpiał z wyżej wymienionych powodów :roll: .

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Polska co 100 metrów inny przepis i obyczaj [zlosnik] ale zamierzeniem było podrzucić temat dla młodych miłośników MB a jak oni poradzą sobie z tym to ich spryt.Mieszkam od was dosyć blisko a jaka różnica w podejściu do tematu? To ciekaw jestem jaka jest interpretacja np. na pomorzu :roll:
No i ja że nie od wczoraj jestem członkiem automobilklubu skorzystałem bo pare stówek zostało na paliwo [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00