Cytuj:
AEG. Maciek a mógłbyś mi zrobić zdjęcie tego adaptera? u mnie nie ma nic takiego
Jasne:
Na odwrocie słuchawki jest przycisk. Trzeba go przesunac

Wtedy powinnien sie wysunąć "adapter" - plastik wielkosci karty kredytowej z miejscem na sim

Cytuj:
w klamce drzwi mam kwadracik z czerwonym szklem (wydaje mi się że to podczerwień), w kluczykach też mam szkiełko(też podczerwień). jak to działa ? do czego to służy? mógłby mnie ktoś uświadomić
Najprawdopodoniej to jest odbiornik podczerwieni. Uzbraja centralny zamek, immobiliser, alarm, czujniki ruchu w kabinie i wstrzasów. Czasami odbiornik jest w lusterku wewnątrz auta i wtedy trzeba celowac w lusterko, a w drzwiach nie ma dziurek od kluczy, albo jest jedna zakryta. Przy otwieraniu pilotem z reguly pali sie np. przy klamce albo przy lusterku zielona lampka, a przy zamykaniu czerwona. Do kluczyka powinieneś mieć klucz rezerwowy, tez jak gruba karta kredytowa, z wzorem kluczyka i sygnału podczerwieni. W pilocie powinna byc dioda, która lekko swieci, po nacisnieciu przycisku co ma byc oznaka, ze baterie sa jeszcze dobre.
Sprawdz, bo jak dluzej przytrzymasz przycisk od zamykania, to powinny domykac sie szyby i szyberdach
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
(trzeba trzymac przycisniety caly czas do zamkniecia).
Mam jeszcze 2 pytania:
- kolo komputera masz 3 guziki, pewnie parktronic i roleta, ale co to jest to 3?
- do czego słuzy ta rączka przy kierownicy, na przeciwko tempomatu?