ziulek pisze:
Moje pytanie jest następujące. Czy takie auto ma szansę na miano "zabytku" oraz żółte tablice?? Było nie było zmiany są takie jakie wprowadzano z biegiem czasu w tych modelach.
Szansę ma każde auto bo na allegro takie "kwiatki" się zdarzały z żółtymi tablicami, że aż głowa boli.
Podesłany przez kolegów link do kompendium rozwieje wszystkie wątpliwości natury prawnej jednak istnieją inne kwestie które w dużej mierze zależą od Ciebie.
Zadaj sobie pytanie czy Twój "zabytek" ma być takim jak go fabryka stworzyła czy ulepszonym - mimo iż są to elementy z danego modelu?
Biorąc za przykład swoje własne auto które jeśli chodzi o model co chwila przechodziło jakieś drobne modyfikacje i jedną poważną podczas lat produkcji, chcę by było takim jak stworzyła je fabryka bo co to za prestiż mieć auto zabytkowe z silnikiem którego Mercedes w danym roku jeszcze nie produkował (było takie auto na allegro za jakąś niebotyczną sumę).
Na paliwie, oleju, filtrach, oponach i powietrzu ze Stuttgartu w nich, jeździć się już nie da
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
ale wprowadzone modyfikacje przez poprzednich właścicieli odwrócić jak najbardziej a satysfakcja gwarantowana.
To forum jest raczej zdominowane przez VIN'owych konserwatystów więc i opinia moja do odosobnionych należeć raczej nie będzie ale auto jest Twoje i zrobisz z nim co zechcesz. Jednak nie oczekuj zbyt wiele zachwytów gdy uda Ci się zarejestrować je z modyfikacjami które wymieniłeś.
Pozdrawiam