Witam jestem tu nowy, ale chciałbym się poradzić profesjonalistów;) Mianowicie mój kolega ma 116 w idealnym stanie jest przepiękna może kiedyś wrzucę fotki za zgodą właściciela

Jakiś czas temu kupił kolejną 116 z wielkim zapałem do remontu;), no ale niestety brak środków. 116 jest w nie najlepszym stanie ale jezdzi fakt ze tylko na gazie bo z układu benzynowego parę rzeczy poszło już się j....ć. Jest to mesio z silnikiem 2,8 benz/gaz. Na upartego można nią teraz jezdzic ale jest w coraz gorszym stanie pow 60km/h kierownica drży(drązki) amortyzatory do wymiany, jakiś felgi trzeba wrzucić bo są jakieś pokrzywione założone, szyberdach jest zaklejony silikonem, pzydałoby się kupić nowy grill bo jest do bani. Piszę o takich rzeczach 1 potrzeby bo jesli chodzi o remont to od razu blacharkę trzeba robić. I mam do Was jako do profesjonalistów pytanie, jestem uczniem jeszcze nie zarabiającym więc nie mam za dużo pieniędzy. Kolega powiedział że mogę ją pożyczyć i sobie jezdzic i robic a kiedyś odkupić , bo wiadomo zależy mu żeby mesio jezdzil. I teraz nie wiem czy w to sie pakować czy nie proszę podpowiedzcie mi?
pozdrawiam i dziękuję;)(jakby co silnik i skrzynia automat jest w super stanie;))