Bukol pisze:
Sebian pisze:
że bardzo bym nad tym ubolewał, a jeszcze bardziej nad tym, że np. Zarząd klubu zdecydowałby o dostosowaniu się do konkurencji.
I w powyższym cytacie mamy chyba odpowiedź, dlaczego kluby nie mogą/nie chca sie dogadać:
"dostosowanie do konkurencji" - strasznie to polskie. Sebian, naprawdę uważasz KZMP za konkurencję?
PS - zapewniam Ciebie, że faceci z KZMP nie zrzeszają się na pokaz ani nie wkładają ogromu pracy i pieniędzy w swoje cuda "pod publiczkę". Należy im się szacunek, conajmniej z jednego powodu: ich samochody nawet za granicą przykłuwają uwagę i zdobywają nagrody i wyróżnienia, a to że stać ich na więcej - chwała im za to. Pozdrawiam wszystkich członków KZMPolska i /8 Klub Poland.
Fakt, może słowo "konkurencja" nie jest najlepszym przykładem. Nie mam nic do osób i szanuję pracę włożoną w ich auta, ale niestety - są "sztywni" - takie wrażenie odniosłem w Kaliszu
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Jedyną osoba, z którą naprawde normalnie porozmawiałem, był p. Goszczyński. A co do "publiczki" - ostatnio zrobiła sie moda na stare Mercedesy, bo bez nich nie wypada się pokazywac w towarzystwie, a to zasadnicza różnica między zainteresowanie i hobby a tzw. szpanem. Niestety z takich czy innych przyczyn nie moge podać danych osób, które ostatnio do mnie dzwoniły z zapytaniem o 107-ki, bo wypada taka mieć. Sorry, ale dla mnie to jest śmieszne, a po takich akcjach W107 określam jako auto dla snobów, choć oczywiście są wsród nas wyjątki.