MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 2:29 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

http://www.moto.wp.pl/gid,9846959,img,9 ... page%5D=11

wg portalu WP C class znajduje sie w niechlubnym rankingu 21 najniebezpieczniejszych aut, co panowie na to?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

C klasse -prawie jak Mercedes [zlosnik]
Tak czasem sobie myślę że użytkownicy tego forum, to ludzie którzy bronią idei porządnego/wiecznego sprzętu, a niestety świat za sprawą kasy dawno już zapomniał o takich ideałach jak dobrze zaprojektowany porządny, bezawaryjny sprzęt. Dla mnie cały mit MB prysł gdy A-klasse zrobił fikołki. A jako że sam jestem inżynierem i zawsze ceniłem jakość, trudno mi było na studiach słuchać słów -sprzęt ma być tak zaprojektowany aby ledwo spełniał podstawowe wymogi -wtedy będzie tani...
A najgorsze w tym jest to że bronimy czegoś co już nie istnieje czy tego chcemy czy nie i tylko trudno uświadomić sobie sprawę że z roku na rok będzie coraz gorzej, bo będzie coraz mniej 116,123,124 i 126... bo raczej nowe S-klasse nie będą istniały po 20latach, skoro już dziś skrzynie automatyczne robi się na 200tys km...
Pora szanowni znaleźć sobie jakieś inne hobby -znaczki albo coś
[zlosnik]

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Janfocus pisze:
A najgorsze w tym jest to że bronimy czegoś co już nie istnieje czy tego chcemy czy nie i tylko trudno uświadomić sobie sprawę że z roku na rok będzie coraz gorzej, bo będzie coraz mniej 116,123,124 i 126... bo raczej nowe S-klasse nie będą istniały po 20latach, skoro już dziś skrzynie automatyczne robi się na 200tys km...
Pora szanowni znaleźć sobie jakieś inne hobby -znaczki albo coś

dopoki sa ludzie, ktorzy cenia te "stare rzechy", dopoty resztka z zamierzchlych czasow porzadnej i dlugowiecznej motoryzacji bedzie trwala, chociazby po to, zeby przejezdzajac obok nowiutkiego plastika stojacego na poboczu z maska w gorze, usmiechnac sie z politowaniem, a moze nawet zaholowac do najblizszego warsztatu ;) [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus senior

azamat pisze:
zeby przejezdzajac obok nowiutkiego plastika stojacego na poboczu z maska w gorze, usmiechnac sie z politowaniem, a moze nawet zaholowac do najblizszego warsztatu ;) [zlosnikz]

Obawiam się że otwieranie maski w niczym nie pomoże, a holowanie do najbliżeszego zakładu... również [zlosnik]
Najlepiej oddać do recyklingu, iść do salonu po nowy... no i modlić się żeby nowo kupiony pojedził dłużej.

Tytuł:
swój chłop

jak dla mnie to Mercedes skończył sie na "124"- czyli poczciwym "sto dwudziestym czwartym" ;)

RENAULT Master 2,5 DCI
RENAULT Megane 1,6 16V + gaz ( kur... nie do zdarcia ;) )
Opel Astra 1,7 D(rezynka) ;];]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00