gregorez pisze:
jak JA bym czytał czyjegoś posta to podałbym linka do odpowiedzi nawet jeśli ktoś źle szukał.
Jak widzę, że ktoś zrobił cokolwiek w tym kierunku, miota się w kółko i nie wie co dalej - to podaję. W Twoim przypadku nie chciało Ci się nawet przejrzeć dobrze postów, do których się odwoływałeś; tu już nawet trudno mówić o lenistwie!
gregorez pisze:
Poczekaj dobry człowieku aż ty będziesz cały w nerwach i wejdziesz na forum a ktoś Ci odpowie tak jak Ty to zrobiłeś.
Niedoczekanie!
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Na prawie 1300 postów nie przypominam sobie, żebym jakieś pytanie zadawał...
gregorez pisze:
Trochę więcej wyrozumiałości na pewno nie zaszkodzi.
Jak trochę posiedzisz na forum to tej wyrozumiałości czasem jednak może braknąć dla wszystkich. Wolę swój czas poświęcić na pomoc dla tych którzy wykazują chęć współpracy. Dostałeś w moim poście dwie podpowiedzi z bardzo dokładnym ukierunkowaniem na bardzo wąski materiał. A jeśli troszkę sobie poczytasz - to tylko z korzyścią dla Twojej Mercedes
gregorez pisze:
rozwierciłem ten przycisk uwalniający i zeszło.
Tego się nie rozwierca - materiał jest bardzo twardy i najlepiej to zeszlifować palcowym kamieniem szlifierskim. Kosztuje grosze i wysiłek niewspółmiernie mniejszy.
gregorez pisze:
Teraz szukam stacyjki, nie wiem tylko jak podłączyć napięcie bo taka od W201 ma 8 bolców wtyk a moja 7. ehh...
To Ci podpowiem, bo nawet jeśli było - to wiem że nie znajdziesz.
Ósmy bolec służy do włączania podgrzewania kolektora dolotowego i miały go tylko niektóre W201 i W124. Pozostawiasz go po prostu pustym. Reszta ma oznaczenia przy bolcach i są takie same w obu kostkach. Jeżeli to rozwiązanie Ci nie pasuje - to możesz przełożyć starą kostkę do nowej stacyjki. Jest zamienna.