howser pisze:
ja tam sie nie znam ale:
czyzby Ci brakowało plastikowej zatyczki pod kierunkiem???
a takiej:
A tak na serio Bardzo ładne zestawienie kolorów jak i drewna, nic tylko pozazdrościć.
mam pytanie jeszcze z wyceraczkami reflektorów;
czy te wycieraczki napedza jeden silnik?
Pozdro
Więc co do tej zatyczki to się z takim czymś nie spotkałem jeszcze, do wycieraczek jeszcze nie zaglądałem, ale kojarzę zdjęcie na którym właśnie jest tylko jeden silniczek, ale muszę to sprawdzić organoleptycznie.
A co do zazdrości to cieszę się że się podoba i kazdemu zyczę takich autek. <br>
Dodano po 19 minutach.:<br>
broneq pisze:
Mam tylko dwa, może trzy pytanka. Czy skoro to był oryginalnie samochód na Europę, to czy zmienisz mu prędkościomierz?
TAK, w aucie jest oryginalny licznik, ktoś wymienił tylko blat na 450SL, jeżeli nie dostanę takiego blatu z 500SL, to będę skazany na zakup całego prędkościomierza, a to będzie troszkę skomplikowane.
broneq pisze:
Czy wycieraczki lamp są prawidłowe (pytam o ich ułożenie, takie jak na przykład w W124/126 US czyli skierowane na zewnątrz)?
Moim zdaniem prawidłowo.
broneq pisze:
Czemu wyjąłeś do fotek radio? Masz jakieś współczesne "brzydkie"

? A jakie planujesz docelowo? Może tan piękny nowy Becker stylizowany na retro?
Radio było srebrne i w wersji USA, czyli zupełnie mi niepotrzebne, chociaż jakaś dobra ALPINA. W aucie będzie zamontowany jakiś BECKER lub to radio co było w SLu, słucham głównie radia i nic więcej nie jest mi potrzebne. Juz bym założył, ale potrzebuje przejściówkę ALPINA na ISO. Stylizywany BECKER RETRO bardzo chętnie bym przygarnął, jednak nie do końca stylistyka jego pasuje do wieku tego auta, ale kto wie, może kiedyś.
broneq pisze:
I ostatnie: gałka zmiany biegów oryginalnie była taka czy czarna plastikowa? Nie napiszę czy ją zmienisz na orygianlną, bo sam w W201 miałem taka drewnianą zamiast oryginalnej, ale zapytam czy to efekt fotki, czy jest z lekka powycierana?
Raczej oryginalnie była plastikowa czarna, jest taka drewniana i na razie nie zastanawiałem się nad nią, może kiedyś założę nową razem z kierownicą drewniano/skórzaną, zobaczymy.
broneq pisze:
Piękne auto, podoba mi się dużo bardziej niż Twoje poprzednie 280SL.
EDIT: Czy kierownicę masz oryginalną, czy przełożyłeś z 280SL?
Kierownica w oryginale była zwykła, a ja wolę skórzane i mniejszego rozmiaru i jest to ta z 280SL. Lepiej leży w rekach i jest praktyczniejsza. Ten SL jest napewno ciekawszym samochodem od 280SL pod wieloma względami, ale z 280SL w wyśmienitym stanie też ciężko było się rozstać.