duzy27 pisze:
Jest w nim gaz, kiedys pytalem o spalanie, wiekszosc mowi ze w granicach 16 miasto nawet w automacie, dziwne bo 20 nie schodzi, nawet po regulacji gazu, trasa 14, caly czas mowimy o gazie.
Te 16 litrów to między bajki można włożyć, albo usłyszeć od osób , którym strzela ,źle pali i nie jedzie , osób które twierdzą, że gaz do kuchenek.
Ja mam tylko 2,3 pojemności też z automatem i gazu pali mi od 18 do ponad 20 w mieście Na zbiorniku 50 litrów około 240-270 kilometrów po mieście , ale w trasie juz 350-380, a najwięcej do 410 w cztery osoby i pełen bagaż.
Z gazem nie jest aż tak różowo, ale i tak lepiej niż na PB, duży silnik ciężkie auto i spala Ci tak jak powinien.
Przez samą skrzynię potrafi spalić nawet cztery litry więcej.
Ze spalaniem już nic nie zrobisz, sam kiedyś zakręciłem śrubę na wężu to nie chciał jechać , skrzynia szarpała itp.wyraźnie się męczył.
Silnik sam wyregulowałem zawory , szczelny dolot nowy ukł. zapłonowy , parownik po regeneracji i dalej pali w okolicach 20 litrów.
wejdź na
www.spritmonitor.de i zobacz ile ludziom w całej europie spalają te auta .
Mi średnio wychodziło 15,73.
Zanim zaczniesz grzebac z tą benzyną to wlej 20 litrów i przejedź sie gdzies trochę szybciej.
U mnie jakoś się rozruszał cały układ po takiej operacji i odpala na pb normalnie jeździ tak samo jak na lpg.