Witam, olej do układu wspomagania to ATF taki jak w skrzyniach automatycznych, ma on charakterystyczny słodko-kwaśno-słony zapach. W linku podaje przykładowy, niemiecki. W żadnym wypadku nie jest to reklama, a przykładowa aukcja. Aby zlać stary płyn odkręć przewód ciśnieniowy bodajże płaska 19 to zrobisz, najlepiej przy przekładni, idąc od pompy dwa przewody odkręć ten przy mechanizmie kierowniczym. Na początku odkręć korek wlewowy do zbiornika/pompy, będziesz miał na bieżąco podgląd poziomu. Olej z pompy/zbiornika ścieknie samoczynnie, natomiast z przekładni na zgaszonym silniku(żeby pompa nie pracowała "na sucho" trzeba pokręcić kierownicą wtedy ciśnienie go wypchnie. Nie wiem czy jest to w pełni profesjonalna metoda, czy istnieje korek spustowy, w każdym bądź razie ja tak to zrobiłem i było dobrze. Jeśli ktoś wie niech się udzieli...
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jak zobaczysz, że już płyn się nie sączy skręć ponownie układ i wlej nowy płyn, jeśli będzie poziom zapal silnik aby pompa "przegoniła" olej po całym układzie, czyli w celu odpowietrzenia. Braki uzupełnić, po pewnym czasie skontrolować.
a i na przyszłość radzę szukać na forum, bo temat ten z pewnością był już poruszany, pozdrawiam