MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:55 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
nowy

[/b]Witam serdecznie wszystkich w Nowym Roku i zycze wszystkiego najlepszego i aby nasze fury śmigały długo i bezawaryjnie.Teraz do rzeczy mam problem od jakiegoś tygodnia z uruchomieniem mojego CDI-ka w Sprinterku na początku byłem pewien ze to świece są przepalone co prawda wymieniłem tylko dwie na nowe bo dwie nie chcą za nic puścić ale po paru dniach zastanowienia zaczynam dochodzić do wniosku ze to nie takie pewne że swiece są saplone bo:po uruchomieniu autka na zaciąg nie zapala się teraz ani nie zapalała się wcześniej kontrolka od świec po drugie mam również popularnego "spaślaka"czyli Vito z tym samym motorem i w nim faktycznie sygnalizyje spaloną świece a mimo to pali co dzień bez względu na temperature a w zeszły tygodniu u nas w krakowie było już nawet -15 stopni w nocy a mio to "wiciu"rano zagadał i jeszcze pomógł swemu większemu koledze ,co wy koledzy na to jak by można sprawdzić czy te świeczki działają i ewentualnie jak je wymienić bo mam dość tych 'fachowców"którzy jak słyszą że w cdi są świece do wymiany to albo odrazu nie!!a jeden to mi nawet powiedział że "jakby się któraś urwała to 700 złotych za wykrecenie zerwanej i niewiadomo czy da rade"Żenada to są mechanicy!!!!dlatego licze że z waszą pomocą rozwiąże ten problem.pzdr [cool]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00