MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 9:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

[quote="Bukol"

PS - wysłałem o co prosiłeś.[/quote]

Dzięki :)

Pieczątki są nie tylko z Autohausu ale i z innych warsztatów :)

Nigdy nie miałem auta z klimatyzacją więc jestem przyzwyczajony Nawet jak pożyczyłem auto z klima to w lato jej nie włączałem 8) Może to dziwne ale tak jest w tym kraju nad Wisłą (gdzie moda na klimę przyszła wraz z gorącym latem) Klima nie jest mi potrzebna
Szukam samochodu na wiele lat Chciałbym jeździć po mieście W zimie wyskoczyć na snowboard a w lecie do Portugalii lub Hiszpanii a nie po to żeby zaraz sprzedawać :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

RAFAŁ 99 pisze:
w lecie do Portugalii lub Hiszpanii a nie po to żeby zaraz sprzedawać

W takim razie zastnów się dwa razy nad brakiem klimatyzacji, bo tam latem temperatury bywaja nieznośne, bez porównania z Polskim latem.

Autko wyglada nieźle, tylko nie wiem co się działo na zdjęciach tylnego prawgo błotnika od środka, że ktoś czerwonym podkładem malował. Błotniki były tam wycinane ??

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

RAFAŁ 99 pisze:
[quote="Bukol"

PS - wysłałem o co prosiłeś.

Dzięki :)

Pieczątki są nie tylko z Autohausu ale i z innych warsztatów :)

Nigdy nie miałem auta z klimatyzacją więc jestem przyzwyczajony Nawet jak pożyczyłem auto z klima to w lato jej nie włączałem 8) Może to dziwne ale tak jest w tym kraju nad Wisłą (gdzie moda na klimę przyszła wraz z gorącym latem) Klima nie jest mi potrzebna
Szukam samochodu na wiele lat Chciałbym jeździć po mieście W zimie wyskoczyć na snowboard a w lecie do Portugalii lub Hiszpanii a nie po to żeby zaraz sprzedawać :)[/quote]
trzeba przyznac ze jestes twardziel- Mielismy tu kolege co jezdził w Hiszpani W124 i stwierdził ze klima w tych krajach to standart a bez sie poprostu nie da-wyobraz sobie +45c i ciemne auto bez klmy to w srodku +60 .Poprostu organizm ludzki niewytrzyma tego... [szalone]

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop

AMG pisze:
RAFAŁ 99 pisze:
w lecie do Portugalii lub Hiszpanii a nie po to żeby zaraz sprzedawać

W takim razie zastnów się dwa razy nad brakiem klimatyzacji, bo tam latem temperatury bywaja nieznośne, bez porównania z Polskim latem.

Autko wyglada nieźle, tylko nie wiem co się działo na zdjęciach tylnego prawgo błotnika od środka, że ktoś czerwonym podkładem malował. Błotniki były tam wycinane ??

Jesteś pierwszy który to zauważył :) Prawa tylna szyba jest inna Właściciel mówił że znalazł szkło za tapicerką w bagażniku i że on to pomalował na czerwono (tylko po co?)Pod tą prawą tylną szybą od środka po odciągnięciu tapicerki jest trochę rdzy pod uszczelką zresztą po lewej stronie też widać ciut rudej pod uszczelką
Czy te miejsca są jakieś wrażliwe na rdzewienie? :)
Mogło się tam coś dziać Albo walony był w tył albo tylko ta szyba była zbita bo tylne błotniki wyglądają OK
Najprawdopodobniej w środę jadę z nim do warsztatu i podniesiemy go tam Zobaczymy co kryje podwozie :)

Ehhh męczycie z tą klimą :) Jak auto będzie OK to wezmę i bez klimy Jak okaże się że jest lipa to będę szukał z klimą ale nie jest to dla mnie priorytet :)

W124T E250 Diesel 1995r

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jak sądzę rdza się tam pokazała to ją zlikwidował, nie ma siły auto ma swoje lata. Oglądałeś progi ?

Tytuł:
swój chłop

Xytras pisze:
Jak sądzę rdza się tam pokazała to ją zlikwidował, nie ma siły auto ma swoje lata. Oglądałeś progi ?

Od spodu nie oglądałem W środę w warsztacie poleci na podnośniku do góry i wszystko będzie jasne

W124T E250 Diesel 1995r

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Od spodu będzie pewnie rewelacja, bardziej zainteresuj się tym co jest pod osłonami, tam lubi siedzieć sporo syfu [oczko]
Kupiłem właśnie niedawno S124 z 94 roku i auto ogólnie jest w super stanie, ale co ciekawe, facet miał 12 lat ten samochód(ostatni właściciel ma się rozumieć) i najwyraźniej nigdy nie używał lewarka(lewarek jak nowy, klucz etc) i niestety mam korozję w przy otworach na prawym progu. Trochę mnie to zdziwiło bo ogólnie jak mówię auto w stanie wyśmienitym a tu taka niespodzianka, mimo wszystko zakupu nie żałuję bo reszta taki drobny problem rekompensuje :)

Co do przebiegu tego 220t to też chyba ciężko określić, ja kupując miałem na liczniku 280kkm i w zasadzie wiele elementów wnętrza w znacznie lepszy stanie niż w tej sztuce, ciężko zatem też tak jednoznacznie powiedzieć.

Tytuł:
swój chłop

Za godzinę jadę z nim do warsztatu więc będzie wiadomo coś więcej Może zrobię więcej fotek Wieczorem lub jutro rano napiszę co kryje podwozie :)
No i jeśli będzie OK pogadam z właścicielem o ile opuści cenę :)

Aha i jeszcze jedno pytanie Czy jak była poduszka pasażera to nie było schowka przed pasażerem??

W124T E250 Diesel 1995r

Tytuł:
wiarus senior

nie było...

W124 E250D 93
W124 230E 85 LPG ex
W201 200E 85 LPG ex
W123 200D 79 ex

Tytuł:
swój chłop

Obejrzałem
Minusy:
- nie wymienione płyny (olej w silniku, skrzyni, moście)od kiedy został sprowadzony
- tarcze klocki z przodu do wymiany
- cieknie tylny most
- pęknięta sprężyna prawy przód
- cieknie coś w silniku (uszczelka pod głowicą?, pompa wody?) Silnik od dołu umyty więc nie bardzo wiadomo skąd cieknie bo leci z boku
- cieknie paliwo przy filtrze paliwa
- rdza pod tylnymi bocznymi szybami (jeszcze nie cieknie ale wygląda to źle)
- facet nie chce zejść z ceny bo sprzedał drugi samochód Po rozmowie opuścił 200zł (dwieście zł)
- lekko uderzony prawy przedni róg, pęknięty zderzak, pęknięty migacz, lakierowany (chyba) błotnik

Plusy:
- Ogólny stan nie jest zły Określiłbym go na czwórkę-czwórkę minus (mały)
- przebieg wydaje się oryginalny
- środek na czwórkę z plusem (przetarty boczek) potrzeba troszkę kosmetyki

Czy ponad 300tys to dla benzyny dużo czy mało?
Mam dylemat
Powiedziałem facetowi że jutro dam odpowiedż
Jakie mogą być koszty zrobienia tego co wymieniłem w "minusach"
POMÓŻCIE!!!
DZIĘKI

W124T E250 Diesel 1995r

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

imo jeśli leci spod upg olej to sobie odpuść ten egzemplarz
m111 to bardzo fajny i trwały motor pod warunkiem ze się go nie przegrzewa a upg wskazuje właśnie na przegrzanie.
Jak robisz uszczelkę to musisz zrobić głowice koszty są spore i jak to zliczysz do kupy to za ta kasę znajdziesz lepszy egzemplarz.

Tytuł:
swój chłop

Dlatego chyba odpuszczę bo jak doliczę koszty tego wszystkiego to zrobi się spora suma Chociaż facet potem zadzwonił i opuścił o 900zł
Także Mercedes jest do wzięcia Jak ktoś chce tel do faceta piszcie

W124T E250 Diesel 1995r

Tytuł:
swój chłop

RAFAŁ 99 pisze:
Chociaż facet potem zadzwonił i opuścił o 900

Opuściłby i 1500 żeby tylko pozbyć się padaki.

Tytuł:
swój chłop

W ramach dalszych poszukiwań ładnego kombi znalazłem coś takiego

http://www.allegro.pl/item538545069_mer ... obacz.html

Ten pojawił się wczoraj na allegro Czy ktoś coś wie o nim? Oglądał ktoś? Rozmawiałem z kolesiem Teraz auto ma 290tys przebiegu bo w ogłoszeniu nigdzie nie ma Nie ma żadnych dokumentów (książka itp) potwierdzających ten przebieg Ma mi podesłać VIN smsem Jak dostanę wkleję go tu Oto VIN WDB1241861F324367 :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5283790

Tego drugiego z Warszawy śledzę od jakiegoś czasu Wiem że właściciel komisu kupił go jak był na wakacjach, czas leciał nikt nie kupił to zarejestrował go na siebie i jeździ nim cały czas Ciężko się z nim umówić na oględziny bo jeździ po Polsce ale w przyszłym tygodniu ma się do mnie odezwać to będę wiedział więcej

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7624126

Tego widziałem W Polsce jest od 1998r i jeździł nim starszy gość Auto rzeczywiście zadbane i w oryginale Po wujku około pół roku temu przejął go koleś który go sprzedaje
Oto jego VIN WDB1240821F296532

No i zastanawiam się Niby ten ostatni tańszy ale benzyna więc większe zużycie Rozmawiałem z kilkoma osobami i większość radzi kupić diesla Osiągi dla mnie to nie priorytet Ma służyć długo i jeżdzić w miarę tanio :)

W124T E250 Diesel 1995r

Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 11:21 am przez RAFAŁ 99, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmajtek

Ten ostatni na bank walony, poducha ma inny kolor niż reszta tapicerki. Ja bym od razu go wyeliminował. Ten biały też swoje przeżył - chyba każda szczelina ma inny wymiar ;) Szkoda, że właściciel nie podał przebiegu, ale patrząc na stan podłokietnika, to naście razy Ziemię okrążył ;)

Wg. mnie najlepiej wygląda ten od właściciela komisu, ale oględziny ze zdjęć to prawie jak wróżenie z fusów.

Pozdrawiam.

ex. Swift 1,3 97' R.I.P, W124 280E 93', Mondeo 2,5 V6 99', Polo 1,4 00'

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00