MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 3:42 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

martines999 pisze:
right - masz rację - to oznacza, że jak gra sobie radyjko normalną muzę i wciskam ten guzik to nie świecenie się żółtej lampki na tym przycisku i brak wyciszenia nie oznacza zepsutego sprzętu, tak?

Wszystko jest ok. U nas ta funkcja moze sie przydac dokladnie raz w roku. 1 listopada bodajze RMF nadaje komunikaty drogowe, jak je uslyszysz i nacisniesz przycisk to sciszy Ci muzyke w tle. W de komunikaty drogowe nadawane sa co 30min.

martines999 pisze:
co do serwisu - to może wiesz kto mogłyby w Wawie naprawić mechanizm kasety i ewentualnie podświetlenie?

W mechnizmie kasety sa 3 plastikowe suwaki. Pewnie jeden z nich Ci padl, tzn zlamal sie. Latwo to sprawdzic, podrzuc delikatnie radiem i jak uslyszysz ze cos lata w srodku to znaczy sie mechanizm jest luzny. Problem z naprawa polega na tym, ze trzeba miec taki suwak. Lookne w swoje graty to moze znajde.

martines999 pisze:
czy tam są jakieś żaróweczki - może samemu uda mi się je wymienić?

Mozna kupic 12V na wolumenie. Robierasz panel i lutujesz.

martines999 pisze:
EDIT: a propos pilota - czy jeśli mam radyjko B. MEXICO 2000 - czyli wersja sterowana pilotem - to jak dokupię pilota to będzie śmigać, czy trzeba coś tam jeszcze ustawiać?

Bedzie smigac bez problemu. IMO to zbedny gadzet, chyba ze jezdzisz na tylnym siedzeniu.

Pepe bat do Hirschmana mozna dostac w ASO (z tego co pamietam jest tanszy niz na Ostroga). Wymiana jest banalnie prosta. Co do serwisu radii to oddalem im kiedys rzadkiego Beckera, ale z lat w ktorych mieli autoryzacje. Polegi na diagnozie usterki. Radio zostalo pozniej naprawione przez speca, ktory wczesniej mial nie duzo wspolnego z Beckerami.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Lookne w swoje graty to moze znajde.

byłbym wdzięczny :)

laudan pisze:
IMO to zbedny gadzet, chyba ze jezdzisz na tylnym siedzeniu.

Jak jest taka możliwość, żeby mieć taki gadżet to ja go chcę mieć - :) - w końcu to Mercedes - niech będzie wypasiony - hehe

laudan pisze:
Radio zostalo pozniej naprawione przez speca, ktory wczesniej mial nie duzo wspólnego z Beckerami.

a możesz mi dać namiary na tego speca - ja mam dwie lewe ręce i co rozbiorę to już nie ma szansy na złożenie - ostatnio chciałem poprawic uchwyty od osłon przeciwsłonecznych (podświetlanych) - złamałem balszkę przewodzącą prąd i już nie świecą - a takie proste się wydawało

Tytuł:
swój chłop

Witam

Co do mute - to w moim radyjku działa to wtedy gdy jest włączona opcja TP.

Pozdrawiam
Adam

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

właśnie dzwoniłem do serwisu Beckera - Umiński Wawa - naprawa mojego Beckera - a i owszem - czas to 2-3 tygodnie - bo wysyłają radyjko do Niemiec a koszt jest zryczałtowany i wynosi bagatela 1000 PLN + VAT - buhahaha

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Przez studaia prowadziłem serwis elektroniki w akademiku, i chyba przez cały okres pracy nie słyszałem dobrego zdania na serwisy "autoryzowane"
To, że jest autoryzacja nie znaczy, że jest fachowiec co grzebie na poziomie układów, oni wymieniają komplet, to się centrali bardziej opłaca bo koszt produkcji jest niewielki a koszt pracy fachowca znaczący. Jedyne czym dysponują ponad inne serwisy to schematy ideowe i instrukcje serwisowe - choć jak widać nie wszystkie...

Tytuł:
swój chłop

martines999 pisze:
naprawa mojego Beckera - wynosi bagatela 1000 PLN + VAT -

Za 1000 z l i bez VATU sprzedam Ci Mexico jakie potrzebujesz, w Tip Top kondycji [zlosnik] albo moze zasugerowac tym w serwisie ze nich se kupia to zaoszczedza na diagnozie, przesylce itd i beda maili pewnosc ze radyko gra [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00