:kompressor - mądrego to aż miło posłuchać! Faktycznie mam problem z językiem, bo mieszkając poza granicami Polski na pewno nie posługuje się żadnym innym! Zanim zaczniesz pisać głupoty, to się zastanów!
Z kanałów dodatkowych wykorzystasz jeden do komfortu, drugi do klapy, a do czego pozostałe 6 - 8? Bo tyle jest dodatkowych w tanich alarmach. Osobiście wolałbym mieć ich mniej, ale pewniejszy w działaniu pilot. Montując w Polsce, montowałem to, co przyniósł klient. I mam doświadczenie z produktami o ustalonej wśród instalatorów renomie, jak i bazarowym i allegrowym sprzętem. I nie raz były problemy z przedstawicielami tej drugiej grupy: wypadanie pilotów, mały zasięg, wady fabryczne, itd, itp... Nie mówię, że markowe produkty są ich całkowicie pozbawione, ale nie zdarzyło mi się, by zepsuł się choć jeden SEO, czego nie mogę powiedzieć o magicarach, które przez pewien okres psuły się regularnie, tak samo jak ich moduły komfortu. Dlatego szczerze je odradzam!
A co do znaku CE, to w podanym linku możemy wyczytać:
Cytuj:
Deklaracja zgodności jest to oświadczenie producenta, jego upoważnionego przedstawiciela lub importera stwierdzające na jego wyłączną odpowiedzialność, że wyrób jest zgodny z zasadniczymi wymaganiami.
Czyli jest tak, ja pisałem. To producent na swoją własną odpowiedzialność nakleja ten znaczek na swoich produktach.I tylko od jego uczciwości zależy, czy jest to prawda, czy tylko ozdoba.