Witam, ja miałem podobny problem w mojej beczce, zmieniłem przełącznik regulacji wysokości świateł i problem zniknął.
mardan pisze:
Jak w ogóle sprawdzać szczelność? Jakimś mydłem malować i patrzeć czy nie idą bąbelki?
Jeśli sie okaże, że to nie to, to nieszczelności przewodów podciśnienia nie sprawdzisz mydłem bo to podciśnienie a nie ciśnienie, więc zasysa a nie dmucha czyli bąbelki nie polecą, najlepiej żeby silnik popracował minute czy dwie, zgaś go wajhą STOP na pompie wtryskowej i nasłuchuj gdzie słychać syczenie, trochę to pewnie potrwa ale na pewno znajdziesz. Chociaż, skoro mówisz, że syczy za regulacją wysokości świateł to tam bym najpierw szukał problemu, a nie w podłodze.
mardan pisze:
Znaczy czy przewody z reflektorów są wspólnie podpięte razem z gaszeniem silnika?
Wszystkie urządzenia w W123 działające na podciśnienie działają za pomocą podciśnienia, które wytwarza pompa vakum, dlatego jakakolwiek nieszczelność w układzie podciśnienia, centralny zamek, regulacja wysokości świateł czy cokolwiek innego co jest 'obsługiwane' przez pompę vakum, może spowodować np. nie gaśnięcie samochodu poprzez przekręcenie kluczyka.
Pozdrawiam.