~zegarek i MMM my już się znamy z innego forum.
Wiecie dokładnie że robiłem remont głowicy. Tylko na tamtym forum nie można się chwalić czymś co nie jest standardowe

. Taki już tam klimat.
CLK v8 zagazowałem i miałem problemy. Mało który gazownik potrafi dobrze zrobić instalację sekwencyjną przy dużych pojemnościach. Byłem na tyle zdesperowany że jechałem z Wrocławia do Warszawy tylko po to aby poprawić instalację. Nie chcę reklamować ludzi z tej branży u których byłem, ale z reguły jest tak : panie my zamontowaliśmy instalację a że nie jeździ w tym aucie to nie nasza wina. Pewnie świece, przewody, cewki, przepływomierz do wymiany.
"Można zejść do 7-8 przy ok 70km/h non stop i całkowicie sprawnym wtrysku benzyny." a jechałeś kiedyś na trasie cały czas 70 km/h bo ja nigdy. tak staram się jechać około 110 km/h ale w miastach trzeba zwalniać.
"To dobre
Nigdy o tym nie słyszałem. " czasami człowiek dowiaduje się czegoś czego nie widzi. Sprzedaję czasami części do 3,2 3,0 24V i głowice oraz moduły zapłonowe idą od ręki. <br>
Dodano po 11 minutach.:<br> Czytając że do V8 kosztuje 4,5 przypomina mi się jak naprawiałem skrzynię biegów w CLK.
Jeden gość powiedział 3 tys. zł.
Ja pojechałem tam gdzie powiedziano mi 4,5. Faktura za części wyszła 3 tyś. zł a 1,5 tyś robocizna. Nie wiem ile faktycznie taniej były kupione części bo to już nie moja sprawa. Po odebraniu auta nie słyszałem żeby jeździć spokojnie i nie było limitu km. Tylko 1 rok czasu. Więc nie wiem jak gość chciał mi ją naprawić za 3 tys. ? Może robi to społecznie a żyje z czego innego.
Jeśli chodzi o porządna sekwencję do V8 to niestety zostawisz tak z 5,5 tyś zł u kogoś kto to zamontuje, dobierze elementy do odpowiedniej mocy z jednego garka, później wyreguluje i sprawdzi na sondzie szeroko pasmowej czy jest bogato do odcięcia.