MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 12:18 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam,
jak w tytule potrzebny jest SCHEMAT UKŁ.ELEKTRYCZNEGO SILNIKA dla w126 rocznik 1991 (pojemnosc 4,2)
lub
KONKRETNY FACHOWIEC ZNAJACY SIĘ NA KE-JETRONICu....problem pojawił się po remoncie silnika i aut.skrzyni,samochod zaczą baardzo nierówno chodzić jak traktor-d o s ł o w n i e!
Po wymianie świec,kopułki,palca,kabli nic się nie poprawiło.PRZESTAŁ ODPALAĆ ZA PIERWSZYM a zaczął za 12pierwszym,pozniej przestal odpalac zupelnie (benzyna) podczas jazdy do mechanika wybuchł gaz...wszystko zostało wymienione guma,membrana,wszystko działa(płyta spietrzająca oraz pająk)wymieniłem też regulator ciśnienia...teraz po zapaleniu zalewa swiece,wg.elektryka i mechanika jest to jakis tryb awaryjny i wywolany zostal przez niewlasciwie dzialajaca elektrykę,możliwe? nie wiem...dlatego szukam specjalisty,może kogoś kto miał już taki przypadek...nie chce złomować mojego SEC ponieważ to piękny samochód,ktorym jazda daje naprawde wieeeelka radosc.

BARDZO PROSZĘ O JAKIŚ NAMIAR NA KOGOŚ KTO MOŻE MI POMÓC (jestem z Lublina) lub o jakąś pomoc na forum,Dziękuję!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jest bardzo dlugi watek o KE - tam juz po 5 razy napisane zostalo wszystko o diagnozowaniu i regulacji tego wtrysku. Wystarczy poczytac.

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
postmajtek

Czesc, posiadam schematy elektryczne sciagniete z Emula, nie ma tam twego silnika ale są 380 i 500. Jesli nadal tego potrzebujesz daj znac. Plik wazy 32 Mb.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
Cześć
Czyżbyś musiał wpierw wybłyskać kody tak jak ja w SEL? .. przewalona sprawa z tym była... Łączenie pinu (bodaj 3 i 5 ) za pośrednictwem diody .. zawsze jakieś głupoty mi to pokazywało, w końcu zrezygnowałem :P
Ale jeśli nie trzeba wybłyskać, bądź uda Ci się to ogarnąć to w dalszej kolejności zapraszam tu:
http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=34349
Wszystkie dane regulacyjne i serwisowe sa podane ;)
Pozdrawia

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00