MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 20, 2025 11:24 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 814 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

witam,
piekny kolor!waglada na solidna i czysta robote.Nie moge sie tak samo jak inwestor i inni doczekac efektu koncowego.Ale mysle, ze dluga i ciezka praca zostanie wszystkim wynagrodzona "nowym"S123 [cool]
p.s.Co do kanisterka to oczywiscie ze wejdzie w zapas 14-sto calowy.U mnie wyglada to tak:
Obrazek

pozdr.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
czy pas przedni i komora silnika oryginalnie są malowane w kolorze nadwozia? Kładzie się na to również klar?

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

Tytuł:
swój chłop

Tak, przynajmniej w moim jest, chodź do klaru na całej powierzchni to nie wiem, czy cała...

Tytuł:
wiarus senior

aegm pisze:
witam,
piekny kolor!waglada na solidna i czysta robote.

Jest jeszcze pare szczegolow, ktore na tym etapie trzeba poprawic, aby zbilzyc sie maksymalnie do stanu fabrycznego. Wytyczne zostaly przekazane przez inwesora i mnie, po powrocie bede sprawdzal przebieg realizacji i sam rowniez wpychal swoje rece.

bary123ce pisze:
czy pas przedni i komora silnika oryginalnie są malowane w kolorze nadwozia? Kładzie się na to również klar?

Wszystko jest polakierowane identycznie jak fabryka to robila. Auto ma 3 kolory na sobie. Jako, ze kolor metaliczny byl w tamtych latach rarytasem, wiec widac oszczedne aplikowanie go na karoserii. Szaro-oliwkowy w wewnatrz to akryl w macie imitujacy kolor owczesnego podkladu.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
Stomek pisze:
Auto ma 3 kolory na sobie.

jeśli dobrze rozumiem:
kolor pierwszy to zielony kolor karoserii w metalicu,
szaro-oliwkowy akryl wewnatrz,
a jaki ma być w komorze silnika? i czy idzie na to klar?
Gdyby był to sedan, to jaki kolor ma klapa bagażnika od dołu?

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

Tytuł:
wiarus senior

bary123ce pisze:
Stomek pisze:
Auto ma 3 kolory na sobie.

jeśli dobrze rozumiem:
kolor pierwszy to zielony kolor karoserii w metalicu,
szaro-oliwkowy akryl wewnatrz,
a jaki ma być w komorze silnika? i czy idzie na to klar?
Gdyby był to sedan, to jaki kolor ma klapa bagażnika od dołu?

Kolor w korzorze silnika jest taki sam jak na zewnatrz, garfitowo-czarny matt DB167 to kolor na progi i wnetrza bagaznikow. Oliwkowo-szary to substutut koloru tamtego podkladu, poniewaz pod spodem zastosowane sa grunty podklady w innym kolorze a to jest jako zabezpieczenie finalne i kolor wlasciwy. Po przyklejeniu mat wygluszajacych zostana polakierowane tak samo.
Z kolorami solidowymi jest latwiej , bo wtedy wnetyrze jest cale w kolorze nadwozia, pewnie ze wzgledu na koszty materialu

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

aegm pisze:
waglada na solidna i czysta robote.Nie moge sie tak samo jak inwestor i inni doczekac efektu koncowego.Ale mysle, ze dluga i ciezka praca zostanie wszystkim wynagrodzona "nowym"S123

No właśnie wygląda tylko na fotach i z daleka...w rzeczywistości jest dużo gorzej...nie mogę chwalić czegoś z czego nie jestem zadowolony...nie będę na razie tego wyłuszczał bo dałem szansę wykonawcy na sprostowanie wiellluuu niedociągnięć , które niestety popsuły mi pierwsze pozytywne doznania podczas wizytacji :evil:

Mam układ ze Stomkiem że ma mi porobić foty tych miejsc po poprawkach i a je potem wrzucę dla ogółu...Wiem że liczy się efekt końcowy ale mam przynajmniej czyste sumienie że mogłem porozmawiać z pracownikami STOMCARu i poznać ich światopogląd na tzw. "REMONT OD PODSTAW!!!"
Jak mówiłem czekam z utęsknieniem na powrót Tomka bo zapewniam Was , Jego osoba jest tam BARDZO!!! potrzebna....

Stomek pisze:
Jest jeszcze pare szczegolow, ktore na tym etapie trzeba poprawic, aby zbilzyc sie maksymalnie do stanu fabrycznego. Wytyczne zostaly przekazane przez inwesora i mnie, po powrocie bede sprawdzal przebieg realizacji i sam rowniez wpychal swoje rece.

Drogi Tomku...w Tobie nadzieja...daje Wam szansę na uratowanie tego projektu...i liczę na naprawdę solidne podejście do sprawy. Z powodu że nie mogę być w PL na codzień a co za tym idzie nie mam jak ciągle patrzeć na ręce Twoich pracowników...pozostaje mi jedynie zaufanie i dobra wiara w Twoją wiedzę i zdolności manualne!!!!!! Nie miałem w planie poczyniać drugiej wizytacji pod koniec dzieła...ale wciąż walczę ze sobą co by nie przelecieć się do Was i pooglądać co nieco na żywo...

Pozdrawiam
pełen nadziei Inwestor Arti Zortox.

MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Male pytanie.

Czy sruby mocowania tylnego zderzak maluje sie na kolor nadwozia,???
Jak pamietam w jednej beczce tez tak mialem?

http://youtube.com/watch?v=g_zy2BnUgPI

Tytuł:
wiarus senior

ZORTOX pisze:
No właśnie wygląda tylko na fotach i z daleka...w rzeczywistości jest dużo gorzej...nie mogę chwalić czegoś z czego nie jestem zadowolony...nie będę na razie tego wyłuszczał bo dałem szansę wykonawcy na sprostowanie wiellluuu niedociągnięć , które niestety popsuły mi pierwsze pozytywne doznania podczas wizytacji :evil:

Mam układ ze Stomkiem że ma mi porobić foty tych miejsc po poprawkach i a je potem wrzucę dla ogółu...Wiem że liczy się efekt końcowy ale mam przynajmniej czyste sumienie że mogłem porozmawiać z pracownikami STOMCARu i poznać ich światopogląd na tzw. "REMONT OD PODSTAW!!!"
Jak mówiłem czekam z utęsknieniem na powrót Tomka bo zapewniam Was , Jego osoba jest tam BARDZO!!! potrzebna....

Drogi Tomku...w Tobie nadzieja...daje Wam szansę na uratowanie tego projektu...i liczę na naprawdę solidne podejście do sprawy. Z powodu że nie mogę być w PL na codzień a co za tym idzie nie mam jak ciągle patrzeć na ręce Twoich pracowników...pozostaje mi jedynie zaufanie i dobra wiara w Twoją wiedzę i zdolności manualne!!!!!! Nie miałem w planie poczyniać drugiej wizytacji pod koniec dzieła...ale wciąż walczę ze sobą co by nie przelecieć się do Was i pooglądać co nieco na żywo...

Pozdrawiam
pełen nadziei Inwestor Arti Zortox.

Istotnie jest troche szczegolow, ktore moga byc po montazu niewidoczne, ale sa do poprawki i poprawione beda. Z zewnatrz auto nie wymaga absolutnie calosciowego polerowania, faktura klaru jest identyczna jak fabrycznie. Miejscowo trzeba usunac pewne wtracenia, ktore znalezc mozna nawet po lakierowaniu w fabryce Ferrari (oni tez poleruja). Inwestor jeszcze sie nie okreslil na temat tego bo w pierwszym zalozeniu chcial miec auto wypolerowane na lusterko, jednak po ogledzinach auta zrezygnowal.
Odstawiajac , Arturze, auto do mnie wiedziales jaki mam charakter pracy i ze mnie nie ma co jakis czas i na to przystales. Poza tym moj team w tym skladzie jest stosunkowo mlody i lakiernik, mimo jego ponad 20-letniego doswiadczenia nie zna szczegolow i niuansow renowacji starych aut, a dopiero sie zapoznaje. Dla niego najwazniejsze jest zabezpieczenie antykorozyjne i pozytywny wyglad zewnetrzny, wiec stad te niedociagniecia wewnatrz i miescach trudno dostepnych. Poza tym to rzemieslnik, a nie dyplomata, stad mogly zirytowac Cie zirytowac pewne jego teksty.Zostal juz ostrzezony i obiecal poprawe [oczko] W calosci firmuje to ja, a jestem podobnie skrzywiony na szczegoly jak Ty i dopoki nie powiem "ze jest ok" to auto nie wyjedzie. Swoja droga zapraszam Ciebie czesciej, bo slowa krytyki osoby zainteresowanej sa jak najbardziej na miejscu, poniewaz masz swieze spojrzenie, a krytyka ta jest konstruktywna. Z lotniska w Berlinie do mnie masz rzut beretem [zlosnik] Ogladajac go pol roku nie zawsze dojrzymy to , co Ty.
Ciesze sie, ze po kilku burzliwych dniach doszlismy do porozumienia i obiecuje ukazanie wskazanych poprawek jak tylko wroce do warsztatu.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 9:20 pm przez Stomek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior

ZORTOX pisze:
No właśnie wygląda tylko na fotach i z daleka...w rzeczywistości jest dużo gorzej

Na pewno na zdjeciu nie wychwici sie tego co oko na zywo.Rozumiem twoje rozczarowanie,ale miejmy nadzieje, ez bedzei po twojej mysli.Wyglada mimo wszystko na kawal czaso- i kosztochlonnej roboty.Apropo kosztow.Liczysz sobie z oloweczkiem na karteczce co, jak i za ile?Chetnie sie kiedys zapoznam z rachunkami jak bedzie juz po wszstkim.Wiem, ze malo nie wyjdzie,ale nie lepiej byloby kupic takie cos?!
http://www.webmobil24.com/web/de/haendl ... 9&nomenu=1

pozdr

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
Stomek pisze:
garfitowo-czarny matt DB167 to kolor na progi i wnetrza bagaznikow
DB167 Galinitgrau pojawil sie dopiero w trzeciej serii wraz z rokiem modelowym 83 (razem z W201). Wczesniej progi byly czarne. Wewnetrzne strony pokrywy bagaznika i jego wnetrze zawsze byly czarne (matowe). To samo dotyczy sie W201 i W124, ktore do momentu wprowadzenia "szerokich listew" progi rowniez mialy w kolorze DB167 Galinitgrau.
masakrer pisze:
Ja, malowali, u pana jozka w szopie :).
masakrer pisze:
Moze w malince? [zlosnik]

'71 250 CE, angol

Tytuł:
wiarus senior

kielbik pisze:
Stomek pisze:
DB167 Galinitgrau pojawil sie dopiero w trzeciej serii wraz z rokiem modelowym 83 (razem z W201). Wczesniej progi byly czarne.

Kolor DB 167 jednak na probniku bardziej odpowiada rzeczywistosci niz czarny matt , a miedzy soba oba roznia sie nieznacznie. Poza tym PPG podaje rok rozpoczecia stosowania 81, wiec uznalem za wlasciwy.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

kielbik pisze:
masakrer napisał:
Ja, malowali, u pana jozka w szopie .
masakrer napisał:
Moze w malince?

No wlasnie widze [zlosnik] ,Tak chyba w malince jak pamietam.

w123 230 e RHD

w123 280 ce sprzedana

http://youtube.com/watch?v=g_zy2BnUgPI

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
Stomek pisze:
kielbik pisze:
Stomek pisze:
DB167 Galinitgrau pojawil sie dopiero w trzeciej serii wraz z rokiem modelowym 83 (razem z W201). Wczesniej progi byly czarne.
Kolor DB 167 jednak na probniku bardziej odpowiada rzeczywistosci niz czarny matt , a miedzy soba oba roznia sie nieznacznie. Poza tym PPG podaje rok rozpoczecia stosowania 81, wiec uznalem za wlasciwy.
Ja bym tam jednak bardziej ufal danym MB niz PPG. Trzeba byl sie zglosic to bym ci wyszukal dokladny rok i miesiac. Moje 250 T poprosze w kazdym razie na czarno ;).
masakrer pisze:
Tak chyba w malince jak pamietam
Czyli ona jednak nie byla taka calkiem malinka? [zlosnik]

'71 250 CE, angol

Tytuł:
wiarus senior

kielbik pisze:
Ja bym tam jednak bardziej ufal danym MB niz PPG. Trzeba byl sie zglosic to bym ci wyszukal dokladny rok i miesiac.

Ustal w takim razie i na tym etapie mozna jeszcze zmienic

kielbik pisze:
Moje 250 T poprosze w kazdym razie na czarno ;

Wiele jeszcze beczek uplynie przed twoim czarnym mattem [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 814 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00