adi_1233 pisze:
co jak przyjdzie koleś i położy 35k to on będzie wywiad przedadopcyjny prowadził i sprawdzał czy w dobre ręce pójdzie ??? brednie...
Też się z tego śmieję. Czasem mam ochotę wyciąć numer takiemu kolesiowi i pojechać na oględziny w dresie
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, tylko musiałbym dres kupić, a nie wiem jaki teraz trend
Gdyby się auto spodobało i położyłbym kasę na stół, dźwięcząc przy tym łańcuchem na łapie, to co zrobiłby taki koleś.........?
adi_1233 pisze:
ten przebieg w stosunku do wytartego fotelu jest min 3x zaniżony a nawet smiałbym stwierdzić że i więcej...
Xytras pisze:
"Wróżka fusówka?"
adi_1233 pisze:
ja bym się nie napalał... jak masz takie pieniądze do wydania a nie grosze... to bym na spokojnie szukał... jeżeli potrzebujesz ładne auto do którego wsiada się z przyjemnością to niestety ale ta dziura w fotelu będzie cię denerwować...
Zgadzam się z każdym słowem. Choć mrowienie silne

Ale można je opanować tym bardziej, że to nie jest SEL
Danski pisze:
Ja osobiście nie zwracam uwagi na to co sprzedający pisze lub mówi....
A ja tak. Spójność wszystkich elementów jest ważna! Jak ktoś kręci, zmienia zeznania, używa słów kluczy (igła, był przerysowany, jak na swój wiek, idealny to w salonie i takie tam), to jest spalony. Oczywiście nie jest tak, że jak wszystko gra, a kolesiowi
zdarzy się słowo klucz, to robię w tył na lewo, ale moje zmysły aktywują opcję "czujność".
Danski pisze:
niestety potrzebne jest badanie organoleptyczne

...więc nic tylko jechać obejrzeć.
Pewnie tak trzeba będzie zrobić.
adi_1233 pisze:
... więc jest dziura...
Tak adi, jest dziura, Danski napisał z przymrużeniem oka.
Mnie zastanawia inna rzecz. Ta dziura jest z prawej strony fotela kierowcy! Nie jest więc wytarciem eksploatacyjnym powstałym przy wsiadaniu. Mogła powstać "nagle" np. od guzika, albo od fajki, ale sprzedawca od razu zastrzegł, że nie fajka. Hm, ciekawe skąd wiedział

. Te wytarcia/zagniotki w okolicach dziury są dziwne. Wyglądają jak te, które powstają z lewej strony, albo siedzenie/skóra z anglika (w to wątpię), albo ta "pani pierwsza właścicielka" miała dużą rufę
.
Dzięki za zainteresowanie, uwagi, spostrzeżenia. Może ktoś zna ten samochód lub sprzedającego?
Ford Transit MK2 84 r. Oldskool
Kosmetyki samochodowe CarChemfb/CarChemPolska
Akcesoria do pielęgnacji samochodów egge.pl