MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 9:40 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

adi_1233 pisze:
wydaje mi się ale to chyba na lewym boczku fotela jest... dziwią mnie takie przebiego bo kolega ma 300CE z 325000 km i u niego fotel dopiero co się marszczy... a to te same fotele co w tym też popielate... pomyśl decyzja należy do ciebie...

tak to się ladnie prezentuje... nawet powiedziałbym że jest w czołówce allegro wraz z rozsądną ceną... ale ten fotel przekreśla moją wiarygodność przebiegu... i szczerze to ja bym wolał kupić auta z 400000 km oryginalnego przebiegu niż kombinowany 100-ileśtam tyś. ale jaka potrzeba rynku takie przebiegi... takie 400tyś dla 5,6 to jak pierdnąć... i to mnie niepokoi prz tym aucie... reszta to pikuś

Pitolenie o przebiegu. Zdzwillbys sie jak latwo byloby Cie oszukac. Mam do czynienia na codzien z handlarzami (auta przyjezdzaja raczej przed kreceniem licznuika niz po) i np. byly dwa Golfy III TDI, jeden po rolniku z DDR z przebiegiem150tys i mial tragedie w srodku, a drugi po 400tys i nawet kiera nie wytarta. Drui przyklad to Touran kilkumiesieczny z przebiegiem 200tys (wychodzilo prawie 1000km dziennie :o ) ktory w srodku wygladal jak nowy. Moglby miec 50tys. i srodek odpowiadalby temu przebiegowi. Trzeci przyklad to 123T, na patelni 200tys (jakos) , wszystko w srodku jak na 200 przystalo, ale kierownica jak po 500tys- czyli co, wedlug Ciebie, ma 500tys??
Przebieg nalezy oceniac po calosci , a nie jednym przetarciu. Moze poprzedni wlascicel uzywal auta tylko w miescie, gdzie czesciej sie wsiada/wysiada, czesciej sie kreci kierownica niz na autostradzie. Zalezy kto jezdzi ( np. moja zona musialaby miec 5 razy wiecej czasu zeby przetrzec skorzana kierownice od rak niz ja).Jak juz wyzej ktos napisal nalezy auto pojechac i obejrzec, a nie wrozyc z fusow

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ze zdjęć SEC wygląda całkiem dobrze i wg mnie jest wart zainteresowania. fotelem bym sie nie przejmował, bo zakład szyjący skóry się tym zajmie i nie będzie śladu po przetarciu.
przy takim przebiegu zawieszenie powinno być bez zarzutu, chyba że polskie drogi dały mu się we znaki. ta wersja przy deklarowanym podejściu właściciela wydaje się chybiona.
podszybie jest ok, u mnie np było wymieniane. dodatkowo przyjżeć się wszystkim guzikom w środku np. grzanie foteli itd w jakim są stanie.
z silnikem nic nie powinno się dziać i wszystko powinno w znależytym pożądku. jednak nic nie zastąpi oględzin na żywo i jazdy próbnej.
jka miałbym bliżej to bym z Tobą pojechał.
pozdr

ex W201 2,0D, ex W124 2,5D,

Tytuł:
wiarus junior

yagood dziękuję.

Poczekam jeszcze "chwilę" może odezwie się ktoś, kto ze mną pojedzie.

MB W114 280 74 r. Milka
Ford Transit MK2 84 r. Oldskool

Kosmetyki samochodowe CarChem
fb/CarChemPolska
Akcesoria do pielęgnacji samochodów egge.pl

Tytuł:
swój chłop

Stomek nie wiem po co porównywać auta z innych epok... golfa ??? mercedes 123 to auto trochę wcześniej produkowane i materiały użyte tam napewno były lepsze nież w SEC... moja beczka kręciła drugie okrążenie w przebiegu i fotele były wysiedziane ale nie wytarte... takie gadanie że jeden to sie wierci bo ma robaki to fotel wytarty, albo kierownica wytarta bo właściciek nosił sygnety to jest jakiś %...

oczywiście sprzedający mógł podejść do tego inaczej i kupić drugi fotel... i nie mów że liczniki tylko cofają u nas bo powiem że tam też sobie z tym coraz lepiej radzą...

i niestety ale takie auto to taka malinka... wsiada się do niego z przyjemnością i powinno wyglądać... a niestety ale z tą dziurą nie będzie wyglądać ładnie... moze się czepiam ale do wydanie nie jest 5zł tylko 35k... a tapicer nie zrobi tego tak jak trzeba... fotel będzie się odróżniać... od reszty... jedynie to kupić używaną tapicerę z anglika i przeszyć...

Tytuł:
swój chłop

Czepiasz się Adi. To nie jest dziura na pół fotela, żeby od razu burzyła całą harmonię wnętrza. Gwarantuje Ci, że większość osób nie zauważy tej olbrzymiej dziury z prostego powodu. Będą oglądali/przejadą się SECiem! I żadna dziura nie wpłynie negatywnie na ich opinię o samochodzie.

W124 E250 Turbo Diesel '93

Tytuł:
wiarus junior

Temat dziury, jej pochodzenia, czy związanych z nią kilometrów nie jest tematem niniejszego wątku, a przynajmniej TA DZIURA nie jest warta tylu postów.
Kilka postów powyżej przypomniałem moje pytania. Czy mam je napisać dużymi, drukowanymi, wytłuszczonymi literami i do tego jeszcze na czerwono? Proponuję założyć sobie wątek o dziurze w HP.

Proszę zostawmy dziurę w spokoju!

MB W114 280 74 r. Milka

fb/CarChemPolska

Tytuł:
wiarus junior

panowie z ta dziura to brednia
moj przy 264 nie mial dziury ja jestem chudy i po kolejnych 50 przejechanych przezemnie zrobila sie dziura - kumpel w c klasie zrobil dziure przy 120 i mial go od nowosci - nie ocenia sie przebiegu po dziurze na fotelu... raczej patrzy sie na caloksztalt

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Tytuł:
wiarus junior

Widzę, że czytanie ze zrozumieniem boli. [zlosnik] ;)

Uwaga!
Jeżeli ktoś jeszcze choć raz poruszy temat dziury, to obiecuję, że nie pokażę ani jednego zdjęcia auta, które kupię!

MB W114 280 74 r. Milka

fb/CarChemPolska

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Konik ja tam nie widzę żadnej dziury :-) Podstawa przy kupnie Sec-a to praca silnika, skrzyni i zawieszenia. Cała reszta jest do zrobienia, wybaczenia :-) Jedna podstawowa kwestia przy zakupie Sec-a to brak ciśnienia. Jeśli chcesz wydać 40tyś na auto, przeznacz parę stówek na podróże i zobacz, porównaj chociaż 5 aut. Sam zobaczysz jaka jest różnica. Proponuję również spotkać się z klubowiczami i na spokojnie zobaczyć jak zadbane auto zachowuje się na drodze i w czym tkwią szczegóły.
Pozdrawiam!

Tytuł:
wiarus junior

O! Jak się miło zrobiło i konkretnie.
Marcin1981 pisze:
Konik (...) Proponuję (...) spotkać się (...) i na spokojnie zobaczyć jak zadbane auto zachowuje się na drodze i w czym tkwią szczegóły.
[zlosnik]
Dziękuję, skorzystam. Jutro nawet przyjadę! Panie Boże spraw żeby to nie była Tuchola, albo Brodnica, a Mogilno, Radziejów, Żnin ew. Włocławek, bo wiesz, że teraz siedzę przy Małżowinie i "nowym" dziecku [zlosnik]
Wysłałem PW do Ciebie! Jadę przejechać się SEC'iem jutro! [zlosnik] <br>Dodano po 28 minutach.:<br> I Bóg mnie wysłuchał! Jutro jadę w okolice Żnina! Marcin dzwonię rano, yyyyy..... tzn. około 10 [zlosnik]

MB W114 280 74 r. Milka

fb/CarChemPolska

Tytuł:
wiarus senior

adi_1233 pisze:
Stomek nie wiem po co porównywać auta z innych epok... golfa ???

Czytaj ze zrozumieniem. Nie porownalem aut z roznych epok, tylko dwa adekwatne wiekiem auta do siebie, zeby Ci uswiadomic, ze nie nalezy sie do konca kierowac wygladem wewnetrznym i przekladac to na przebieg.

O dziurze nie wspomne [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior

Mogę umówić się ze sprzedającym na czwartek, jutro odpada, bo jest intergalaktyczny dzień posuwania zabytkami po mieście.

Więc jak chcesz to mogę zrobić wstępne oględziny, zanim wyruszusz i posłać ci foty.

Tytuł:
wiarus junior

Stomek pisze:
O dziurze nie wspomne [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

OK. ONA nie istnieje w tym wątku! Inne auta, epoki itp. również! [zlosnik]

drwalu pisze:
Mogę umówić się ze sprzedającym na czwartek, jutro odpada, bo jest intergalaktyczny dzień posuwania zabytkami po mieście.

Więc jak chcesz to mogę zrobić wstępne oględziny, zanim wyruszusz i posłać ci foty.

Opole rządzi! Czad! [zlosnikok] Zróbmy inaczej. Ja przyjadę do Opola w czwartek i razem obejrzymy - właśnie o to chodzi! Wysyłam PW.

Ja też w środę jeżdżę DS'ą, z resztą i we wtorek i w poniedziałek i w niedzielę i....... :-) <br>Dodano po 10 godzinach. 18 minutach.:<br> Marcin1981
Jeszcze raz dziękuję za spotkanie, przejażdżkę i rozmowę. Zawsze to krok bliżej :-)

MB W114 280 74 r. Milka

fb/CarChemPolska

Tytuł:
wiarus junior

drwalu pisze:
Mogę umówić się ze sprzedającym na czwartek (...)

Drwalu!
Dzięki za pomoc i fotki. Dzięki temu zdecydowałem się na przejażdżkę do Opola.
Cd. nastąpi...........

MB W114 280 74 r. Milka

fb/CarChemPolska

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mój fotel ma 307000 i wygląda ciut gorzej :)

W114 280C 73 "Miami Blue"
W126 300SE "koksik"
W123 230CE"kaleson"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00