Konik pisze:
No to forumowicz
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
- żeby było miło - oferuje pomoc przy oględzinach auta we Wrocławiu.
Fajerwerków się nie spodziewałem, ale żeby nie "zauważyć" propozycji pomocy z przejazdem prawie 400 km.......
przemek_r129 pisze:
Czy takiej kiery nie było w SECach?
Nie wiem, który to rocznik, ale w 91 r. wygląda tak:
A jeżeli chodzi o auta z Japonii, to słyszałem różne opinie, ale mi najbardziej odpowiada ta, która mówi, że Japończycy kupowali auta z kierownicą z lewej strony dla podkreślenia prestiżu. Przez to przejeżdżali 2-3 tysiące kilometrów w roku (oczywiście nie wszyscy). Auta co roku serwisowane. Widziałem kilka egzemplarzy w powalającym stanie. Zapytaj o książkę serwisową - powinna być.
Jaka jest cena za to auto?
Ciekawe informacje ze strony
http://www.meg10.com/
"Używane pojazdy importowane z Japonii cieszą się na świecie wielkim uznaniem. Oto najważniesze powody, które wpływają na tę dużą popularność. Samochody w Japonii są obiektem bardzo restrykcyjnych i kosztownych przeglądów technicznych shaken, które zmuszają wręcz właścieli do sprzedaży auta dużo wczesniej niż w innych krajach. Rząd Japoński skutecznie zniechęca wałaścicieli 5-6 letnich samochodów do dalszego ich użytkowania poprzez przeglądy techniczne - im starszy samochód, tym wyższy podatek shaken własciciel zmuszony jest zapłacić. System przeglądów technicznych shaken zachęca do zakupu aut nowych, bo jest m.in. uzależniony od wieku pojazdu i przebiegu (kosztwne jest zwłasza użytkowanie samochodu o przebiegu powyzej 100 tyś kilometrów. Ponadto koszt naprawy auta (nawet drobne reperacje) w Japonii jest bardzo wysoki.
Niemałe znaczenie związane z wysoką jakością samochodów, które jeżdżą po Japonii jest stan dróg - drogi japońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Zwykle, stan zawieszenia auta 6-7 letniego to 90% sprawności samochodu nowego. Ponadto bardzo Japończycy dbają o swoje auta. System komunikacji publicznej bardzo dobrze rowinięty i wygodny. Kosztowne parkingi.
Wszystkie te czynniki powodują, że używane auta impotowane z Japonii chrakteryzują się konkurencyjnymi cenami (nawet na samochody wyprodukowane w Europie i USA), czystością, często niskimi przebiegami i dobrą techniczną sprawnością."
oraz ze strony
http://www.japanusedcars.eu/
"Samochody pochodzące z rynku Japońskiego są porównywalne cenowo do aut z rynku Europy Zachodniej, wliczając nawet koszta przełożenia kierownicy na lewą stronę. Ich niebywałym atutem jest jednak stan techniczny i niskie przebiegi, które są
zawsze udokumentowane. Możemy na życzenie klienta zając się przekładką kierownicy i przystosować auto do jazdy po europejskich drogach. "
Ford Transit MK2 84 r. Oldskool
Kosmetyki samochodowe CarChemfb/CarChemPolska
Akcesoria do pielęgnacji samochodów egge.pl