MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 3:58 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam, stalem sie szczesliwym posiadaczem 560SEC '88 i dlatego znalazlem sie na tym forum.
Tak jak napisalem w temacie mam dylemat z felgami, przeszukalem forum dokladnie aby nie zakladac nowego tematu ale powiem szczerze, ze od przegladania, kalkulowania, ET, cali, rozstawow, zmiesci sie, nie zmiesci to nie wiem juz nic :-?.
Mam okazje kupic felgi w rozmiarze:
PRZOD: 7,5J ET 35
TYL: 8,5J ET 30
ponizej policzylem na sprytnym kalkulatorze (link znalazlem na forum) roznice w wymiarach do stockowych felg 7J ET 25, wyniki prezentuja sie nastepujaco:
PRZOD
Obrazek
TYL
Obrazek

jesli mozecie podpowiedziec, czy Waszym zdaniem taki zestaw sie zmiesci, czy felgi nie beda osadzone zbyt gleboko, czy nie bedzie obcieralo o elementy zawieszenia, hamulcow?

z gory dziekuje za odpowiedz

Tytuł:
nowy

hmm... napisze szczerze, ze kiepskie przywtanie na forum, zero reakcji

widac tendencje, ze lepiej gadac o pierdolach, o niczym niz chociaz, sprobowac pomoc

no coz....

pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

cześć i czołem :)

Jak sie popieści to sie zmieści :)
A tak na poważnie to wejdą tak więc jak ci się podobają i dobra cena to nic tylko brać :)

I nie irytuj się tak na samym początku :) u mnie na początku tez było ciężko no w sumie czasami nawet teraz jest :) Jest szlachta i świeżaki czyli MY :) Hierarchia jest wszędzie
3maj sie
Miłego wertowania stron MB8 :P

A i wbij kilka fot SEC :)

W140 300SE 91 ex wielkość ma znaczenie :) W140 RULEZZZ :)
W126 500sec - w trakcie odbudowy
W124 2.5TD `91 ciapek na dojazdy do pracy

nie MB: HONDA VFR 800 V-TEC `03

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cinek pisze:
hmm... napisze szczerze, ze kiepskie przywtanie na forum, zero reakcji
widac tendencje, ze lepiej gadac o pierdolach, o niczym niz chociaz, sprobowac pomoc
no coz....
pozdrawiam

Ja osobiście Cię przepraszam, że nie przywitałem Twojej osoby chlebem i solą oraz nie pocałowałem w rękę, że zechciałeś na Forum zadać pytanie. Wybacz ale taki już gapowaty jestem. Oprócz tego to Twoim zdaniem pozostali "gadają" o pierdołach, które Ciebie nie interesują. Poproś zatem aby"gadali" o sprawach, które są ciekawe dla Ciebie. A tak naprawdę to czego żądasz? Masz dokładne i kompletne rysunki, i kalkulator które również DLA CIEBIE zostawili koledzy. Można więcej? Rozumieć musisz niestety nauczyć się sam. Pozdrowienia.

Skoro nie można być uniwersalnym i wiedzieć wszystkiego, co się da wiedzieć o wszystkim, to trzeba wiedzieć wszystkiego po trochu. O wiele bowiem piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym.

Tytuł:
wiarus junior

Witam! Pierwszy raz na forum i już Kolega strasznie obrażony, aż strach pomyśleć co będzie dalej ?

DAEWO TICO----1997-LPG
MB 126 420 SE-- 1988 EX
IVECO 3510-----1995 EX
MB 124 300 E ---1989 EX
MB 201 230 E ---1987 EX
AUDI 80 1,8E----1989 EX
SEICENTO 900---2002 - LPG

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

czarek12 pisze:
Witam! Pierwszy raz na forum i już Kolega strasznie obrażony, aż strach pomyśleć co będzie dalej ?

Nie martw się. Naprawdę potrafię się też uśmiechać. Już taki jestem, że po chwili złości jakoś staram się zrozumieć. Jasne, że chętnie Ci pomogę jeśli tylko będę umiał :) :) :) :) :) Przecież wiesz, że każdy z nas jest na szczęście inny. Byłoby strasznie gdybyśmy byli tacy sami. [pub] [skoczek] <br>Dodano po 5 minutach.:<br> Ojej "Czarku12" zdaje się, że odpisałem Tobie zamiast "Cinkowi". Ale to i tak jest prawda. :)

Skoro nie można być uniwersalnym i wiedzieć wszystkiego, co się da wiedzieć o wszystkim, to trzeba wiedzieć wszystkiego po trochu. O wiele bowiem piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym.

Tytuł:
nowy

noooi cos sie ruszylo. dziekuje Wam. nie jestem pieniaczem ale jak sie czasem troche "podkreci" atmosfere to sa efekty. przepraszam za zamieszanie i do nastepnego pytania.

pozdrawiam

temat do zamkniecia

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cinek pisze:
jak sie czasem troche "podkreci" atmosfere to sa efekty.

Niekoniecznie

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00