MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 2:34 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Piekny klasyk
swój chłop

Witam szukalem szukalem az znalazlem pewnego wieczoru ogloszenie otomoto zmienilo moje zycie:) Mianowicie chodzi o Mercedesa w126 2.8 SE 1984r Nie zastanawiajac sie zadzwonilem w ten sam dzien pojechalem ok30km od miejsca zamieszkania (szczescie) :)
Obejrzalem auto hmm silnik poprostu nie chcialo mi sie wierzyc bez problemu przekrecasz pali:) suchy itd. Szyberdach okna wszystko dziala na automat:) lakier no coz potrzeba polerowania i blacharz bedzie musial zajrzec do bagaznika i lewe tylne nadkole poniewaz rdza sie zaczyna zadomawiac;/ Auto stalo 3 lata obok garazu nowy akumulator i jak zapalil to jeden wielki kurz z silnika:P pieknie chodzil poprostu az dziw:) troche zmarnowany przez pogode itd. Wplacilem zaliczke i po weekandzie jade go odebrac juz na dobre ciesz sie nie zmiernie ze trafilem na ten kultowy model jest jedno ale jest to rok 1984 czyli przed liftingiem i progi jak i boczne listwy ma jak dla mnie nie do przyjecia:) poprostu te po lifcie sprawiaja ze auto wydaje sie nizej zawieszone i wyglada to swietnie.

Moje pytanie poniewaz szukam juz jakiegos w126 na czesci i kupilbym cale listwy ze zderzakami od modelu po 86 i nie wiem czy beda posowac mocowania itd? moze ktos doradzi? czy bedzie z tym wielki klopot?

Zdjecia dodam jak przyjade autem do domu:) wszystkie moje kolejne reperacja i pytania mam zamiar pisac w tym temacie!

pozdr wszystkich:) a kolor to granat chcialem czarny ale nie wszystko mozna miec odrazu...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Witam kolejnego wielbiciela SE [zlosnikz], dla mnie też 2ga seria wygląda znacznie dostojniej...

Powodzenia
js

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Tytuł:
swój chłop

Janfocuswitam cie:) nie wiem czy moze wiesz czy te listwy boczne jak i zdezaki da sie przeszczepic do pierwszej seri bez zadnych wiercen itd? sa te same zaczepy czy dziury?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

II seria wygląda faktycznie lepiej, ale ja bym go nie zmieniał pod żadnym pozorem. MB wygląda najlepiej w orginale, zawsze znajdzie się ktoś co Ci powie ''o Panie ale te listwy i zderzaki to nie od tego modelu". Przeproś się z tymi rowkowanymi listwami i po kłopocie :lol:

Tytuł:
swój chłop

SEC śLICZNOTKAhehe no tak wiem oryginal najlepiej ale wlasnie nie wiem czy dam rade z tymi karbowanymi listwami draznia mnie strasznie auto wydaje sie tak wysoko zawieszone;/ ogolnie dziwnie

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W takim razie czekamy z niecierpliwoscią na fotki :P

Tytuł:
swój chłop

postaram sie wstawic po weekandzie:) pozdr :lol:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Nie wiem co Wy widzicie w tej drugiej serii...

Przecież wiadomo że pierwsza ładniejsza bo w drugiej auto stało się bardziej plastikowe i upodobniło się do 124 ;)

Ja też mam mieszańca bo założyłem nowsze felgi, ale listew to bym nie ruszał raczej. Jeśli już się zdecydujesz na wymianę to pamiętaj też o zderzakach i felgach...

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
swój chłop

voytasno tak oczywiscie zderzaki tez [zlosnikz] natomiast felgi beda nastepnym etapem 8) tylko boje sie zeby pasowalo na ulal :roll: i nie wiem czy nie bedzie komplikacji :evil:

voytasmoglbym cie prosic o chociaz jedno zdjecie z boku twojego w126 poniewaz jestem ciekaw jak wyglada wlasnie z nowszymi felgami a z oryginalnymi listwami bocznymi :P ? bylbym bardzo wdzieczny
pozdr!

Tytuł:
Skoro bardziej podoba Ci się II-seria to może trzeba było właśnie takiego szukać, a nie teraz kombinować. ;)

Napisz coś więcej o autku, VIN, stopień oryginalności, czy ma LPG itp. :)

Tytuł:
swój chłop

Szymon.spokojnie:) po weekandzie go odbieram bo tylko zaliczke wplacilem jak bylem ogladac wiesz w sumie wziolbym II serie ale tu mialem blisko od miejsca zamieszkania 30km:) po drugie glownie dla stanu technicznego go wziolem silnik igla nigdy gazu nie widzial itp ;) nr i reszte podam jak bede go mial na ogrodku:) pozdr!

a powiem ci ze dzisiaj naprawde nie jest latwo znalesc w126 ktory nie mial gazu lub nie byl modyfikowany pod wzgledem silnika;/ oczywiscie sa tez piekne w126 ale jakie ceny ehh a to moje pierwsze auto wiec nie moge szalec!!:( ale mysle ze doprowadze je do pieknosci poniewaz wizulalnie mu brakuje lakier zmatowial strasznie dlugo auto stalo obok garazu w ktorym wlasciciel trzymal w140 :cry: dlatego rdza zaczelo sie pojawiac w nie licznych miejscach...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Rzeźba się zaczyna. Odbierz zaliczkę i kup II serię. Mniej rdzy, bezproblemowe drewno, lepsze silniki, lepsza skrzynia (dodatkowe funkcje) ... Same plusy. A kupować auto i zaczynać od przekładki listew? Rzeźba [zlosnik]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop

Bukoloj teraz to mnie zdolowales:( zobacze jak auto przyjdzie ale sprzedac ehh bedzie strasznie trudno bo nie wiem czy ludzie kupuja jescze w126 tylko chyba pasjonaci;/

ale mysle ze cos zrobie z tym autem bo to jednak silnik igla reszte sie odpicuje i mysle ze bedzie dobrze [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

blizniak12 pisze:
voytasmoglbym cie prosic o chociaz jedno zdjecie z boku twojego w126 poniewaz jestem ciekaw jak wyglada wlasnie z nowszymi felgami a z oryginalnymi listwami bocznymi ? bylbym bardzo wdzieczny
pozdr!
Postaram się strzelić dziś jakieś fotki...

Cytuj:
Rzeźba się zaczyna. Odbierz zaliczkę i kup II serię.

Chyba tutaj ciężko się nie zgodzić z Bukolem...

Pierwszą serię warto kupić wtedy gdy auto jest (prawie) idealne, a w tym wypadku wiemy już że nie jest...

Jeśli zaczyna lecieć blacha to dokładnie obejrzyj auto od spodu oraz podłogę od wewnątrz (trzeba wyjąć wykładzinę). Te auta mimo iż wyglądają nieźle to często kryją tony rdzy. Kiedyś ktoś wrzucił fotki jak wygląda względnie ładne W126 po zdemontowaniu zderzaków i listew... <br>Dodano po 4 minutach.:<br>
blizniak12 pisze:
sprzedac ehh bedzie strasznie trudno bo nie wiem czy ludzie kupuja jescze w126 tylko chyba pasjonaci

Będzie bardzo trudno. Zwłaszcza z małym silnikiem i małym wypasem. No chyba że kupisz za grosze i podobnie sprzedasz...

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
swój chłop

voytasczekam na fotki:) twojego wypasika
a co do auto to hmm no nic przywioze zobacze obadam zdjecia zrobie i pomyslimy najwyzej pomozecie:)

voytasproblem jest tez w tym ze ja mam swiezo 18stke:) swiezo prawko to jest pierwsze moje auto i jest sprawne jesli chodzi o silnik a oto mi najbardziej chodzilo ;) z drugiej strony kupilem go za nie duzo kase i nie jechalem przez pol polski tylko 30km od domu :) a dalej to moge sobie pomazyc bo z ojciem to mam slaby kontakt i nie chce ze mna nigdzie jezdzic jesli chodzi o samochod nawet doradzic wiec sami wiecie jak to czasem jest :roll: wiec wziolem matke i z nia naszczescie pojechalem na swiezaka obejrzalem auto silnik wsluchiwalem sie i wpatrywalem i mysle ze jest git :lol: lecz to sie dopiero okaze!! poprostu wziolem go bo juz dlugo szukalem tego Benza lepiej jak bybyla II seria ale nie bylo wiec to kupilem jak powtarzam odleglosc odegrala tu bardzo wazna role wiem ze to nie powinno decydowac ale juz niech sie stanie napisze we wtorek! jak auto bede mial!

pozdr wszystkich!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 57 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00