MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 2:28 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Odważnie ruszyłeś blizniak12, żeby na pierwsze auto wziąść taką dużą, klasyczną gablotę! :) Podziwiam Ciebie również za szybką decyzję dotyczącą kupna tego konkretnego egzemplarza.

Z Twojego opisu domyślam się, że może Ciebie trochę roboty czekać przy tym aucie, szczególnie jeśli dłuższy czas stało pod chmurką. Niemniej pierwsza miłość nie rdzewieje, i więcej się jej wybacza. 8)

Trzymam kciuki i czekam ze wszystkimi na fotorelację!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mam II serię, ale jednak wizualnie bardziej podoba mi się pierwsza... Jest jakaś taka "lżejsza", smuklejsza... Druga seria wydaje mi się trochę ociężała wizualnie...

A tutaj czytam, że ktoś chce nieskalaną gazem pierwszą serię przerabiać na drugą...

A już człowiek myśli, że nic go w życiu nie zadziwi. [zlosnik]

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
swój chłop

Emsidzieki bede staral sie fotkami pokazywac co bede robil:) oby jak najmniej! 8)

Szumekwiesz masz racje jest lub wydaje sie taka bardziej ociezala ale to nawet fajnie wyglada a pierwsza seria wyglada taka troche jak dla mnie za wysoka :cry: ale moze sie rozmysle co do tych listew i zderzakow albo nie zobaczymy jeszcze :-?

pozdr!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Chodzi o to, że jak zamienisz listwy i zderzaki, to i tak nie będzie druga seria, tylko kombinowana pierwsza niestety...

Dochodzi też opcja, że zderzaki i listwy do drugiej serii są dosyć drogie w porównaniu z pierwszą, no i jeszcze koszt ew. malowania.

Moim zdaniem nieuzasadnione ekonomicznie i też estetycznie są takie działania.

Zresztą w aucie, które tyle stało, będzie pewnie trochę do grzebania, a lepiej zrobić lakier, mechanikę, itp. na tip-top, niż wydawać kasę na nieoryginalne listwy i zderzaki...

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Szumek pisze:
Zresztą w aucie, które tyle stało, będzie pewnie trochę do grzebania, a lepiej zrobić lakier, mechanikę, itp. na tip-top, niż wydawać kasę na nieoryginalne listwy i zderzaki...

Dokładnie tak jak pisze SZUMEK, najpierw zrób to co jest naprawdę ważne, a poczasie dopiero docenisz co znaczy stopień orginału w MB. Posłuchaj doświadczonych kolegów i odpusć sobie te listwy....

Pzdr

Tytuł:
swój chłop

SzumekSEC śLICZNOTKAno dobra chlopaki pewnie macie racje wiec zobacyzmy jak bedzie auto wtedy pomyslimy :) i zobaczymy na czym bedziemy stac 8)
pozdr!

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ObrazekObrazekObrazek

No i oryginał dla porównania:
Obrazek

Ja kupiłem 15tki bo lepiej się na nich auto prowadzi no i o opony łatwiej...

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
swój chłop

voytassuper bryka naprawde fajny zielen:D no widac ladnie to wyglda na tych nowszysch felgach jak obserwuje to do w126 pasuja bardziej pelne felgi niz jakies szprychy lub inne takie artystyczne wizerunki?

dzieki za zdjecia dadza do myslenia nad moja maszyna pozdr!

Tytuł:
postmajtek

No kolego ja bym sie nie zastanawiał nad zmianą listew i zderzaków. Choć sam mam drugą serię(choć trochę kombinowaną) to co oryginał to oryginał:)Voytas jak dodać fotki to pokażę swoją??Ty już widziałeś na żywo a może inni sie wypowiedzą???Pozdrawiam!! 8) <br> <br>[size=9][color=#999999]Dodano po 4 minutach.:<br> największy problem będziesz miał ze znalezieniem tylnego zderzaka, one są chyba nasłabszym punktem eski po lifcie :oops: Bardzo korodują i z tego powodu jest ich mało na rynku wtórnym a jak już są to albo w kiepskim stanie albo bardzo drogie!!
Jakbyś potrzebował hak to pisz ja kupiłem używany lecz nie dogadałem sie z gościem , że jest on od serii pierwszej i nie pasuje do mojej więc jest na zbyciu po cenie zakupu czyli 150 zl

W210-290 TD 97' ex
W126 260 SE 87'obecnie

Tytuł:
swój chłop

pworachhmm narazie hak mnie nie interesuje :cry: lecz moze kiedys... No zobacze jak to bedzie z tymi listwami ogolnie auto najpierw bedzie robione blacha i lakier pozniej czysczenie dokladne:) wymiana rzeczy naturalnych czyli filtry itd :evil: nastepnie chcialbym dolozyc mocne felgi:) i dobre audio ale bez rzezby!

ale te listwy i zderzaki ehh kreca mi w glowie lecz znow np u voytas w126 wyglada bardzo ladnie taka fabryka... [zlosnik] mi sie podoba wiec zobacze jak bedzie z moja...

Tytuł:
postmajtek

tak jest!!zrób to co najważniejsze a resztą zajmij się jak starczy Ci kaski i zapału!!!!
http://img72.imageshack.us/img72/9253/p1080717.jpg
Tu masz link do mojego...

W123-240D 80' ex

W124-250D 87' ex

W210-290 TD 97' ex

W126 260 SE 87'obecnie

Tytuł:
swój chłop

pworachcoz moge powiedziec:) piekna II seria moim oczom sie ukazala gratuluje pojazdu i zycze wiele udanych kilometrow! ladny kolor:)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

SEC śLICZNOTKA pisze:
Dokładnie tak jak pisze SZUMEK, najpierw zrób to co jest naprawdę ważne, a poczasie dopiero docenisz co znaczy stopień orginału w MB

Dokładnie tak jak koledzy powyżej napisali - naprawdę warto zachować oryginał. Choć czasami jest tak, że odrazu tego nie docenisz.
Jak parę lat temu jeździłem nissanem primerą to myślałem o przełożeniu reflektorów i felg z nowszej wersji, ale teraz z perspektywy czasu już wiem o słuszności nie podjęcia takich działań. Teraz jak widzę na ulicy te stare primery z takimi dodatkami lub vw golf III z oświetleniem i spojlerami od golfa IV to nie budzi to podziwu - tylko zwykłe zażenowanie i uśmiech politowania... :)

Tytuł:
swój chłop

Witam ponownie wszystkich bylem ponownie obejrzalem i zabralem ze soba:)
parkujac na moim podworku porobilem kilka fot wybaczcie za jakosc ale mam do dyspozycji wylacznie telefon :cry: Autko do zrobienia widac poprzednik z zawodu blacharz ma nawet bodajze warsztat :lol: zaczol robic prawe tylne nadkole i lewe jest do zrobienia ale w bagazniku jest repeturka czy jakos tak to sie mowi:)

Obrazek

Sorry za rozmiar ale telefon taka rozdzielczosc wysadzil;/ w albumie jest wiecej zdjec tu na forum nie umiem zbytnio dodac
:oops:

Zaczolem dzis rozbierac boczek przod od pasazera i jak narazie jest okey w celu przeczysczenia i sprawdzenia wszystkiego ale mam problem z klamka nie wiem co z nia zrobic jak ja odkrecic poniewaz jak ona nie zejdzie to ten plastik chyba tez nie i boczek przez to nie chce zejsc :roll:
Moze ktos pomoze?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wydłub plastik z pod klamki wewn. tam jest śróbka i zdejmij delikatnie metal czarny spod klamki uważając na regulację fotela elektr (jeśli taką masz, to wcześniej ściągasz "pokretła"), pod tym czarnym metalem jest kolejna śruba od klamki wewn i dwie dalsze widoczne od spodu klamki, potem odkręcasz listwę przy ramie okna (słupek B) i cały boczek do góry...
A jeszcze przy zamku jest chromowana podkowa na 2 wkręty i pewnie jakoś trzeba spacyfikować korbę od okna (jeśli jest na korbę) i uwaga na podłączenie elektr lampki na dole drzwi (wydłubujesz lampkę i odpinasz przewody)...

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00