Mechu pisze:
A wie ktoś może jak by to wyglądało w Warszawie ZB na Rzemieślników? Bardzo proszę o opinie czy można im to zlecić i być spokojnym i zadowolonym z naprawy?
Zdania są podzielone. Ja jestem bardzo niezadowolony z ostatnich napraw, które im zleciłem. Do tego ta irytująca cukierkowa obsługa panów w garniturkach co pokończyli jakieś kursy na temat obsługi klienta, przytakujących na wszystko i dzwoniących co 5 minut, żeby wykazać zainteresowanie, żeby klient myślał, że jest świetnie obsługiwany. Ale niektórzy to uwielbiają. Oczywiście za to wszystko zapłacisz odpowiednio więcej i nie zdziw się jak na koniec dnia na rachunku znajdzie się policzonych pare rzeczy, o które nie prosiłeś, a nie wynikały ze zleconej pracy.
Pod tym wszystkim w sumie niczym wyróżniający się warsztat, z którym są problemy jak z innymi. Nie liczyłbym na szczególnie wyróżniającą się wiedze, bo to przereklamowane.
Co do Twojego problemu, to fakt, że nie spina Ci dyfra, to nie koniecznie może być wina samego dyfra, tylko osprzętu ASD, ale to optymistycznie.
Przeważnie w 20-letnim dyfrze ASD, płytki cierne nadają się do wymiany. Arek (wysoki, z wytatuowaną w201 na ramieniu) z AM serwis na Olbrachta ma podobno doświadczenie z tymi mostami i wymianą tych płytek, więc może warto najpierw tam uderzyć.
Jeśli kupiłeś dopiero auto, to w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić czy wszystko jest oryginalnie na miejscu i co namieszał poprzedni właściciel.