Witam
(calkowicie sie nie znam na samochodach od tego mam 2 braci i jak cos sie rozwali to oni to robia ;] wiec jakies wpadki wyrazowe moga sie zdarzyc ;])
ps, nauczylem sie pisac bez polskich znakow bo tak mi sie szybciej pisze wiec prosze mi tego nie wytyac
auto ma przejechane 388tys rocznik 91
Pisze poniewaz mam pare "problemow" z tym autkiem, juz tu wczesniej bylo chyba o nim, ale to tak wyrywkowo, tutaj chce mniej wiecej wszystko opisac i mam nadzieje pozytywnie wszystko rozwiazac, wiec do rzeczy:
1.Spalanie: ogolnie problem polega na tym ze autko w cyklu miejskim i narazie tylko takim sprawdzone pali 18l-20l, ok 400km na pelnym baku (72l) co przy cenie benzyny wychodzi ok 300zl na bak ;/ a czytalem na forum o spalaniu 13-15l.
zostaly poczynione 2 kroki w celu zmniejszenia spalania, jednak na chwile obecna bez rezultatow poniewaz przy 3/4 baku zrobilem 100km. a wiec najpierw zostaly wymienione wtryski na nowe, po przejechaniu ok 100km wymieniony filtr paliwa (tak wyszlo ze nie bylo zrobione jedno i drugie w tym samym czasie) jeszcze na wymiane czeka sonda, jednak czy ona pomoze?
chcialem jeszcze jakos pomoc w mniejszym spalaniu jezdzac tak do max 3tys obrotow jednak teoria dla praktyki jest jak ogien i woda. wiedzac co ma sie pod prawa noga nie idzie wytrzymac zeby go wcisnac na 5tys ;] i posluchac mruczenia bo przy 3tys jest dalej bardzo cichy.
2. Zmiana biegu powyzej 5tys obrotow: Jest to bardziej denerwujaca rzecz niz spalanie. Wyglada to mniej wiecej tak: przy rozpedzaniu auta do 5tys i zmianie biegu wszystko wychodzi wmiare plynnie (czasami troche skrzynia? szarpnie), jednak w momencie kiedy zmiana biegu nasatpi przy np 5.5tys auto sie jakby strasznie dlawilo, rzuca go do przodu i do tylu, dopiero po puszczeniu troche gazu jedzie normalnie.
tutaj jest pomysl odlaczenia tempomatu tylko gdzie to zrobic? i czy to pomoze czy moze cos jeszcze? olej w skrzyni byl wymieniany ok 1tys km temu moze nawet mniej i poziom jest w normie to samo w silniku.
3.Latanie kierownicy: kolejny bardzo denerwujacy problem, a wyglada on tak: przy rozpedzaniu auta i dochodzeniu do predkosci 100km/h kierownica zaczyna latac w kazda strone, kiedy predkosc dochodzi do 120km/h przestaje i jest juz normalnie, na wyzszych predkosciach nie sprawdzalem poniewaz niemam gdzie, za krotke drogi mam w okolicy ;/
tutaj jest mozliwosc wymiany jakis gum, tylko nie wiem jakich i gdzie, i czy to napewno to czy cos innego?
To sa takie najwazniejsze problemy do rozwiazania, inne typu wylaczenie sie ogrzewania, ktore by ponownie wlaczyc (na chwile obecna taka metode znalazlem) to wcisniecie mu w podloge na chwile i odrazu robi sie cieplej

, woda w miejscu na zapas po np myciu, czy w bagazniku to raczej uszczelki, oraz taki maly problem jak podlaczenie wezyka od spryskiwacza do lewego reflektora (pod nim cos jest i nie idzie sie tam dostac) bo do prawego nie bylo problemu, a i wsumie jeszcze jedno, czyli wymiana filtrow powietrza? (przeciw pylkowych?) gdzies takie cos (schemat) widzialem ale nie pamietam w jakim poscie. moze ktos wie gdzie takie cos znalezc (tzn co pokolei rozkrecac) bo moze w ten weekend to zrobie bo byly kupione z 2 miesiace temu i dalej leza w bagazniku.
Jako ze ja sie komplenie nie znam na autach (ja tym tylko jezdze

) jakby ktos wiedzial jak ktorys z powyzszych problemow (1,2,3) rozwiazac niech napisze to tak jakos wmiare hmm zrozumiale dla osob ktore maja mala stycznosc z autami (fakt ja tego nie bede robil, ale jak juz o tym powiem to tak zeby mnie zrozumieli )
wiem ze troche sie rozpisalem ale staralem sie jak najbardziej tylk moglem te problemy wytlumaczycz zeby wmiare wszystko bylo jasne, wrazie czego pytac postaram sie bardziej sprecyzowac (w miare mozliwosci)
Licze na pomoc poniewaz niemam zamiaru auta sprzedawac, bo bardzo mi sie podoba. (no chyba ze tych problemow przy malych kosztach sie nie wyeliminuje to tylko to mnie do tego zmusi)
Pozdrawiam