Koledzy,
1. W związku z naprawą zapadniętego fotela kierowcy (pęknięte 2 sprężyny + trzecia prawie), wymontowałem obie sztuki i siedzisko kierowcy zaniosłem do tapicera. Nie miał on jednak, aż trzech oryginalnych sprężyn, dlatego wstrzymałem naprawę i postanowiłem poszukać sprężyn lub dobrego siedziska/fotela. Jeżeli macie dobre sprężyny, których zdjęcia zaraz zamieszczę (te pęknięte), proszę o kontakt. Mogę też nabyć dobre siedzisko lub cały fotel. W tym temacie robiłem już rozeznanie na kilku szrotach i albo sprzedają ładne fotele (z podłokietnikiem i super tapicerą) za 25 zł szt ! ale z pękniętą sprężyną, albo super fotel za 80 dych ale są nieuprzejmi i nie chce im się odkręcać. Dlatego najbardziej przydadzą mi się dobre sprężyny 3 szt (patrz zdjęcia) albo ok. konstrukcja fotela siedzisko. Jeżeli ktoś z Was posiada takie części proszę o sygnał chętnie odkupię. Odbiorę najlepiej w Poznaniu lub Krakowie (w najbliższych dniach jadę też na mazury z Poznania więc mogę się umawiać na odbiór gdzieś po drodze).
2. Ponadto ciekawostka, może ktoś z Was wie o co chodzi?! pod plastikami pokręteł i pasa przyklejone są następujące naklejki. Wygląda na to, że na etapie wyposażania auta w tzw. ortopedyczne fotele, fabryka/ rzemieślnik tak je opisał. Proszę o info czy spotkaliście się z taką formą oznaczania części?
3. Ostatni temat dotyczy mocowania prawego fotela (patrz zdjęcie) rozumiem, że tylko ten fotel jest tak mocowany (do progu), kierowcy nie ze względu na to, że przemieszcza się góra/dół? (chociaż miejsce na taką śrubę jest także przy fotelu kierowcy).
Pozdrawiam, w temacie sprężyn/ siedziska proszę o kontakt email:
bagry4@wp.pl lub 501008743
Zbyszek
[img]http://www.w114-115.org.pl/forum/img01/1249340940_fotel_ort_prawy_1.jpg
[/img]