Panowie, wszyscy oprocz
barego pala z czytania ze zrozumieniem

. Czy ja napisalem gdziekolwiek, ze auto pali 4, 5, 6 czy nawet 7/100 km? Napisalem, dokladnie tak:
kielbik pisze:
(...)i na blisko 500 km zuzyl pol zbiornika paliwa (ziornik ma 55 l

).
i dla mnie to jest sensacja bo sam naleze do tych co "im duzo pali" - jezdzac trzyseta ciesze sie jak w polowie 70-litrowego zbiornika mam przejechane 200-230 km.
WilKrzy pisze:
Przy 180 km/h powinien miec dokladnie 5100 rpm (przy seryjnej skrzyni biegow i w miare seryjnym promieniu kola), tak wiec licznik musi ladnie leciec w kulki i pewnie sie okaze, ze przy licznikowych 140 jest realne 120 z hakiem

No i wszystko pasuje: kola seryjne, skrzynia seryjna, max. predkosc obrotowa silnika 5150 obr/min

.
MERCEDES 4 EVER pisze:
tak ale jak bedzie jechac non stop 170km/h przez 100km...a to jest niemozliwe nawet w DE(prawie) kolega Kiełbik napewno potwierdzi ze takie predkosci utrzymywał chwilowo przez krotkie odcinki.
Kolega kielbik potwierdza. Po pierwsze: nie ma juz w rajchu od dawna autoban bez ograniczen - sa tylko nieliczne odcinki. Po drugie: jechalismy sobie z Alexandrem relaksacyjnie (nie bede przeciez zajezdzal samochodu wlasnemu synowi), srednio 140-160, raz jak bylo mocno z gorki chcialem zobaczyc ile poleci i zamknalem budzik. W sumie srednia to jakies 120-130 km/h. Auto malo pali i fajnie zasuwa a wy mozecie sobie gadac co chcecie zazdrosniki