Proszę uprzejmie z mojego archiwum, cytuję za właścicielem:
1. Nr VIN: WDB12305312027669 2. Generalnie auto było rozebrane i lakierowane w całości włącznie z podłogą, która została od spodu zabezpieczona. Wymieniono 2 przednie błotniki, naprawiono podłogę od strony pasażera wraz z przegrodą silnika, wstawiono reparaturki obramowania szyb tylnej i przedniej, a także reparaturki tylnych błotników. Prace blacharskie zostały przeprowadzone bardzo starannie, a lakier został równo położony. 3. Remont silnika obejmował: - wymianę łańcucha rozrządu wraz z kołami - tulejowanie wszystkich cylindrów i wymianę pierścieni tłoków - wymianę wszystkich uszczelek - wymianę kabli i świec. Remont był wykonany w renomowanym warsztacie w Piastowie u pana Leszka Borowskiego, który specjalizuje się z starych Mercedesach. Zresztą, wszystkie przeglądy robiłem w tym samym miejscu. 4. tapicerka jest z MB texu - jak na 27 lat użytkowania wygląda na 5+ 5. Auto kupiłem z instalacją gazową, ale usunąłem ją jako zbędną. Auto jest sprzedawane wraz z oryginalnym radiem Becker (do naprawy) oraz kompletem kół zimowych wraz z kołpakami. Auto kupiłem od 2. właściciela w Polsce i doprowadziłem je do stanu prawie oryginalnego (pozostawiłem jedynie blokadę skrzyni biegów oraz autoalarm, białe kierunkowskazy i współczesne głośniki z radiem). Włożyłem w Mercedesa sporo czasu, serca i pieniędzy, ale w końcu nadszedł czas na zmianę. Tak, jak pisałem na naszej stronie - auto, od remontu, nigdy mnie nie zawiodło. Odpala za pierwszym razem, jeździ równo. Jedyne czego ten samochód wymaga to nowego troskliwego właściciela. Nadaje się do codziennej jazdy, ale jeżeli chciałby Pan samochód w stanie idealnym, na pewno będzie wymagał niewielkiego wkładu finansowego.
A tu zdjęcia z remontu:
Punkt za pomoc się należy ![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
_________________ ex W123, '82, 240D ex W123, '82, 230E ex W126, 84, 500SE ex W124, '89 300D ex W126, '88 300SE ex W126, '87 300SDL ex W126, '91 420 SEC W107, '80 450SLC (w spółce ze szwagrem) W123, '81 230CE (w spółce z żoną) W163, ML 350
|