MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 11, 2025 7:01 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
W przeciwieństwie do Ciebie wierzę, że kolesiowi z jednym postem zarejestrowanemu wczoraj koledzy nie byliby tak chętni do pomocy, za to koleś z jednym postem i zarejestrowany wczoraj obsłuży się sam w archiwum

Zawsze bardzo chętnie przyznaję Ci rację i w tym wypadku, także Ci ją przyznam, masz rację, właśnie w przeciwieństwie do Ciebie ja wierzę w to, że znalazłby się chętny w wykazaniu się wiedzą i chęcią pomocy.
Właśnie coś takiego koledzy zrobili, pomogli koledze zarejestrowanemu trzy miesiące temu z 95 postami.

Kolega, któremu tak ochoczo pomagacie w "klasykach" walczy z zardzewiałym W123, a tu nagle "mam W124".

Dlatego właśnie wierzę, że zawsze znajdzie się ktoś chętny

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Profesjonalista nie będzie zadawał takich pytań na forum, bo doskonale wie jak otworzyć i uruchomić pojazd.
Amator, który wyjedzie z takim zapytaniem ,,powali się" na kradzieży bez dwóch zdań.
Nie możemy od razu zakładać , iż kolega ma niecne zamiary.
Tylko uważam, ze lepiej wysłać pw niż pisać na ogólnym forum.

P.S. Domu wogóle nie zamykam. Dziubek go pilnuje.
A sejf starego ,dobrego Franza Jagera jest za obrazem w salonie.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nagła zmiana działu też mnie zdziwiła, ale świata nie naprawisz i do garażu każdemu zajrzeć się nie da. Forum jest za duże na przedpokój z galerią, a i nikt nie ma czasu i głowy wszystkiego spamiętać. Można za to stworzyć dobry zwyczaj, poparty systemem, że tematyka łamania zamków, stacyjek i oszukiwania kontrolek od których zależy ludzkie życie jest spuszczana z wodą.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Można za to stworzyć dobry zwyczaj, poparty systemem, że tematyka łamania zamków, stacyjek i oszukiwania kontrolek od których zależy ludzkie życie jest spuszczana z wodą.

I taki zwyczaj jest, i post dopóki takich informacji nie zawierał był "krzykiem o pomoc".
Znalazł się jednak jeden fajniejszy niż inni (Waciak to nie o Tobie), który szybciej pisze jak myśli i stąd to całe zamieszanie.

Post zostaje jako przestroga dla tych, co będą w przyszłości szukali tematu ze słowem "stacyjka".

Zdobędą wiedzę jak się zachowywać w takich sytuacjach. :)

a i nikt nie ma czasu i głowy wszystkiego spamiętać
[zlosnikok] [ok]

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
kali pisze:
Znalazł się jednak jeden fajniejszy niż inni (Waciak to nie o Tobie), który szybciej pisze jak myśli i stąd to całe zamieszanie.

Pozdrawiam i dziękuję za posądzenie mnie o myślenie, to już coś w oczach tak zacnego Moda.

O stacyjkach w tych dwóch modelach , które wymieniłem, wie więcej osób niż Ci się zdaje i na pewno nie używają do zgłębienia tematu forum.
Ale niektórzy (Waciak to nie o Tobie) żyją w świecie iluzji .

kali pisze:

Tak przy okazji to jestem ciekaw, czy niektórzy z forumowiczów tak samo chętnie opowiadaliby o zamkach w drzwiach swoich domów podając markę zamka oraz sposób na jego otwarcie ?

Dół gerda , dwa obroty w prawo.
Góra LOB , jeden obrót w prawo, będą dwa jak podkuję głębiej.

Tytuł:
swój chłop

Panowie, panowie. nie chodzi tu o żadną kradzież. Prawdę mówiąc jestem trochę zdziwiony niektórymi wypowiedziami, tak jak m.in. [/quote]
Kolega, któremu tak ochoczo pomagacie w "klasykach" walczy z zardzewiałym W123, a tu nagle "mam W124"[quote]

Kolego kali - nie posiadam jednego samochodu, i nie jestem forumowiczem tylko tego forum. Fakt że walczę z beczką nie zmienia faktu że zgubiłem kluczyk od w124. Za kilka miesięcy jadę po w202 - i jak zapytam o poradę to też odpiszesz coś takiego jak kilka postów wyżej?? Zanim coś napiszesz proszę pomyśl bo możesz kogoś urazić takimi wypowiedziami. Nie rozumiem.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

bobasspr pisze:
Panowie, panowie. nie chodzi tu o żadną kradzież. Prawdę mówiąc jestem trochę zdziwiony niektórymi wypowiedziami, tak jak m.in.

Kolega, któremu tak ochoczo pomagacie w "klasykach" walczy z zardzewiałym W123, a tu nagle "mam W124"
Cytuj:

Kolego kali - nie posiadam jednego samochodu, i nie jestem forumowiczem tylko tego forum. Fakt że walczę z beczką nie zmienia faktu że zgubiłem kluczyk od w124. Za kilka miesięcy jadę po w202 - i jak zapytam o poradę to też odpiszesz coś takiego jak kilka postów wyżej?? Zanim coś napiszesz proszę pomyśl bo możesz kogoś urazić takimi wypowiedziami. Nie rozumiem.

Popieram <br>Dodano po 6 minutach.:<br> jak by co mogę pomóc wrazie by ktoś zgubił kluczyki od stacyjki.

Tytuł:
swój chłop

hruścik pisze:
A tak na marginesie to coś jest nie tak z tymi wkładkami w 124 i 201.

Niemiec nie przewidzial ze auta po 20latach beda nadal jezdzily, a kierowcy beda uzywali badziewnych, wloskich podrobek kluczykow. Oryginalny stalowy kluczyk jest nie do zajechania, podrobe mozna zgiac w rekach. To mosiadz pokryty srebrnym badziwiem ktore pieknie sciera sie i osadza na zapadkach zamka. Stad potem problemy ze stacyjkami.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Worek pisze:
Idz do ASO z dowodem rejestracyjnym i ze swoimi dokumentami (o ile jestes wlascicielem auta) i mozesz sobie tam zamowic cale wiadro kluczykow od swojego auta po 70 zl za sztuke.
Pod warunkiem ze masz fabryczna stacyjke.

Pozdrawiam

Worek

odgrzeję, bo mi właśnie latorośl posiała kluczyk, drugi sam gdzies posiałem. czy do W126 tez da sie dorobic na podstawie VIN? Ile to trwa?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
sneer pisze:
Czy do W126 tez da sie dorobic na podstawie VIN? Ile to trwa?
Po raz setny (bo nawet w tym watku bylo o tym dwa razy): na podstawie numeru nadwozia mozna w ASO dorobic kluczyk (a nawet wiadro kluczykow)!!! :evil: :evil: :evil: :evil:. Pod warunkiem oczywiscie, ze numer nadwozia nalezy do tego nadwozia, w ktorym zgubil sie kluczyk oraz, ze zamki nie byly zmieniane.

Koszt: ok. 70-100 zl, czas oczekiwania, ok. tygodnia.

'71 250 CE, angol

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Można też zamówić kluczyk serwisówkę?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
zegarek pisze:
Można też zamówić kluczyk serwisówkę?
Mozna, mozna tez plaski kluczyk bez plastikowej glowki.

'71 250 CE, angol

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kielbik pisze:
Po raz setny (bo nawet w tym watku bylo o tym dwa razy): na podstawie numeru nadwozia mozna w ASO dorobic kluczyk (a nawet wiadro kluczykow)!!!

urlop jakis wez, czy co. zapytalem, czy do W126 też, wątek był o W124. <br>[color=#999999]Dodano po 5 godzinach. 48 minutach.:<br>
kielbik pisze:
Pod warunkiem oczywiscie, ze numer nadwozia nalezy do tego nadwozia, w ktorym zgubil sie kluczyk oraz, ze zamki nie byly zmieniane.

Koszt: ok. 70-100 zl, czas oczekiwania, ok. tygodnia.

no i dupa. trzeba być z samochodem, czyli holowanie. niby jakies procedury bezpieczenstwa.
co w takim razie? otwieranie auta przez magika, wyjecie bebenka i dorobienie na tej podstawie?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

To dziwne , ja zamawiałem do W140 kluczyk główny w ASO pod Kaliszem i nie pytali o auto , tylko przy odbiorze pytali czy mam ze soba samochód żeby zsynchronizować zestaw .Musiałem dac dowód rejestracyjny i osobisty , zrobili ksero i wzięli zaliczkę (bagatela 650zł :evil: tak tak "zaliczkę" [zlosnik] ) i po 5 dniach dzwonili że kluczyk jest :)

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Sneer, denerwujesz się a nie czytasz dokładnie, choć 1000 razy było o stacyjce.
Żeby wyjąć bębenek trzeba przekrecić go w pozycję 1
A żeby przekręcić w pozycję 1 potrzebny jest kluczyk !!!
Znajdź mi w Warszawie fachowca, który pick'ami bezinwazyjnie otworzy Ci drzwi i przekręci nimi stacyjkę aby nic nie uszkodzić?
I o ile ktoś to wykona, to jaką kwotę zaśpiewa?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00