witam Kolegów
rozmawiałem z właścicielem oto VIN: WDB12612012040595,
auto posiada od 5 lat, przez 1-szy rok użytkował go do co dziennej jazdy- od 4 lat używa go sporadycznie- zloty, wesela i inne imprezy, stoi mu cały czas w garażu,
powiedział mi że z silnika ciekło odrobinę więc zabrali się jego znajomi mechanicy za wymianę uszczelki- aby się do tego dobrać to wyciągnęli silnik, przy okazji okazało się że ma pęknięty wał Korbowy więc założyli drugi po szlifie, jak mu zakładali to zrezygnował z klimatyzacji- nie założyli mu chłodnicy od klimy i czegoś tam jeszcze- ale wszystko to ma i można założyć jak przyszły właściciel będzie miał ochotę- wspominał chyba coś że nie działała jak trzeba klima, jeśli chodzi o mnie to ja nie używam klimy gdyż jestem alergikiem i bardzo źle znoszę klimę,
wymieniał całą uszczelkę od Szyberdachu, wszystko kupował od poprzedniego właściciela tego auta- gość w latach "90-tych wrócił z Stanów i tu otworzył warsztat samochodowy jak i sklep z częściami, wszystkie części bądź większość były zakupywane w Stanach- znajomi poprzedniego właściciela mu je kupowali- podobno oryginalne części są tam sporo tańsze jak u nas
jeśli chodzi o mnie to lubię spokojną jazdę i zastanawiam się czy ten model zda egzamin w jeździe co dziennej, rocznie robię około 20 tyś km zazwyczaj w trasie- po mieście jeżdżę niewiele, obecnie mam W124 E200D z 1994 roku, mam go od lutego i mnie nigdy nie zawiódł tak jak mój 1 MB W124 250D z 1990 roku, jedynie Okular mnie zawiódł- miałem wersję Avangarde, jakiś czas temu miałem okazję dosiąść W129 300SE no i doznania z jazdy bardzo mi odpowiadają, w grę wchodzi jedynie Diesel gdyż na benzynę stać mnie by nie było a do gazu nie mam jakoś przekonania, jeśli osoba która mówiła że jest zainteresowana moją 124-ką to poważnie podejdę do tematu W126
jutro zadzwonię do właściciela i zapytam na jakiej ul mieszka, może któryś z Was mieszka w jego okolicy to by zerknął czy warto zawracać sobie nim głowę, mi wstępnie podoba się ten model, na mechanice za dobrze się nie znam i nie wiem czy bym zobaczył czy auto było walone czy nie a wydaje mi się że jest to ważne
podpowie mi któryś z Was co to jest dokładnie- odczytując z nr VIN 524 - zabezpieczenie lakieru ???
jutro w dzień zadzwonię do właściciela i jeśli się czegoś nowego dowiem to dam znać na forum jak i podam ul o ile mi Gość powie
dla przypomnienia to chodzi o ten model
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9844506 - zastanawiam się czy pod Cyrklami korniki nie zakładają rodziny
pozdrawiam wszystkich czytających jak i czekam na Wasze komentarze i sugestie
ps mówił mi że olej i filtr w skrzyni biegów wymienia obligatoryjnie co 20 tyś km