MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 11, 2025 4:28 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

siekan pisze:
Panowie, czy opisane przez was działanie tyczy się również takiej klimatyzacji jak na zdjęciu?

Obrazek

P.S. Fotka nie jest moja, znaleziona w necie.

Zasada dzialania jest ta sama z tym ze w tym przypadku uklad sam steruje sila nawiewu dazac do jak najszybszego uzyskania zadanej temperatury.

Tytuł:
swój chłop

Szeryf, dzięki za informację.

W124 E250 Turbo Diesel '93

Tytuł:
wiarus senior

Popey pisze:
Klima na panelu oznaczona jest "śnieżynką" i zauważyłem ze klima działa tzn kompresor się włącza gdy lampka przy "śnieżynce" się zapala, podobnie jest z "odparowywaczem".
Odwrotnie natomiast miałem w W210.Tam jeśli EC się paliło klima nie chodziła i analogicznie przy zgaszonej kontrolce klima została włączona.
Więc jak to jest z tym włączaniem klimy , że w jednych modelach kontrolka się świeci a w drugich nie czy może mam coś pozmieniane w elektryce?

a wystarczylo przeczytac posta powyzej! :roll:

aegm pisze:
Co do przyciskow to bylo juz o tym wiele. EC to economy i jesli sie swieci czerwona dioda to klima wylaczona. Wczesniej zamiast napisu EC byla sniezynka i tam jest na odwrot. Klima sie uruchamia, gdy sie dioda swieci. Jak sie nie swieci to kompresor od klimy sie na zalaczy.

Tytuł:
wiarus senior

aegm pisze:
Popey pisze:
Klima na panelu oznaczona jest "śnieżynką" i zauważyłem ze klima działa tzn kompresor się włącza gdy lampka przy "śnieżynce" się zapala, podobnie jest z "odparowywaczem".
Odwrotnie natomiast miałem w W210.Tam jeśli EC się paliło klima nie chodziła i analogicznie przy zgaszonej kontrolce klima została włączona.
Więc jak to jest z tym włączaniem klimy , że w jednych modelach kontrolka się świeci a w drugich nie czy może mam coś pozmieniane w elektryce?

a wystarczylo przeczytac posta powyzej! :roll:

aegm pisze:
Co do przyciskow to bylo juz o tym wiele. EC to economy i jesli sie swieci czerwona dioda to klima wylaczona. Wczesniej zamiast napisu EC byla sniezynka i tam jest na odwrot. Klima sie uruchamia, gdy sie dioda swieci. Jak sie nie swieci to kompresor od klimy sie na zalaczy.

uuuuuuupsssssss czytałem, umknęło mi ...ale wstyd :oops: napisałem z rozpędu , przepraszam , poprawie się :oops:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00