MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 28, 2025 1:06 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nie lubię podejmować decyzji ,których potem będę żałował. Czasami dobra jest zasada: jak są jakieś wątpliwości to nie ma wątpliwości. Tak też zrobię. Zostawię grill w spokoju. Niech pozostanie oryginałek. A jak znajdę używany to prysne go na czarno i wstawięna próbę. Dzięki Ocet za dobrą radę. Jestem ukierunkowany i zadowolony. Dyskusja zamknięta. [zlosnikz]

503 076 116

Tytuł:
wiarus senior

No z tymi grillami to troche przesadzacie.,
Kupiłem wczoraj nowiutką atrape wlotu powietrza ( plastik we wlocie przednim ) , pare dni temu nowiutki chromowany wlot - nówka sztuka - czyli mam nowy wlot powietrza i to oryginalny - fabryczny ( a nie jakiś tjuningowy )

Spowodowane to było tym że ten wlot co mam jest już ze starośći zyżyty , chromu są zpolerowane - chyba poprzez nieodpowoednie kosmetyki do pielęgnacji chromów - jak dla mnei to zawsze był czyszczony pastą lekkościerną ( tak , czy inaczej polerską) i chrom jest spolerowany do gołej blachy - którą weszelkimi siłami chciałem zabezpieczyć przed korozją ( podkładówke odpada - jest to najbardziej widoczny i charakterystyczny element MB)- koszt chromowania przerósł koszt nowego wlotu - rachunek prostu.

Atrapa - czyli to plastikowe - również jest połamane, ale jest on FABRYCZNIE czarny , zrobiony z czarnego plasiku a nie malowany, widać bo upolowałem ptaszka i mi się odłupał kawałek atrapy. Więc malowaniena czarno nei jest żadną profanacją, nei wiem o co Wam chodzi z tym malowaniem , w Radomiu jeździ co najmneij trzy W123 z atrapani z czarnego plasiku!!!!! i to nei malowane tylko poprostu jest on czarny od nowości - jedyna wada to to że jest takiś bardziej kruchy i prawie wszystkie są wyszczerbione [szalone] - tak jak i mój.

Tak czy inaczej kupiona atrapa jest koloru siwego, i chyba ją pamaluje (niestety, nei mogłem dokupić nei zniszczonej czarnej) na kolor czarny, lub oddam do fantachromowania - ale z tym to najpierw jakąś symulacje na kompie musze zrobić , bo czarny chrom na atrapie - jeszcze tego nei widziałem :o , i chyba jeszcze nikt tego nei robił..... więc mam pewne obiekcje , czy to ne będzie jakaś wiocha na MB

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Obrazek

Panowie a co myslicie o tym ??
Jest podobny do zdjecia modelu kombi, wczesniej. To tez jest kombi z reszta :)
Czarny grill. A zaluzje w reflektorach, to mialy byc chyba upodobnione do tych amerykanskich, tyle ze z szybka :)

MB W124 230 TE '86

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mam wkład pomalowany na czarny plus większa ilość listewek, no i jeszcze ramki reflektora pomalowane na czarno (kwadraty) i szczerze powiem, że mocno się zastanawiam no powrotem do szarości ;) czyli oryginału, ale narazie tak jeżdże wkońcu na wiosne doprowadzam beczke do stanu używalności :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Mnie się podoba więcej listewek chromowanych ,plus czarny wkład,tak jak na tym zdjeciu.
Obrazek

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Obecnie mam identycznie jak na zdjęciu

Tytuł:
wiarus junior

Niezła beczusia podoba mi się, czarny wkład plus dodatkowe listewki, to też nieżle wygląda :o

Tytuł:
wiarus senior

A żeby miec taki grill z większą ilością chromowanych poprzeczek, to trzeba mieś inną atrape - tak żeby w plastiku było więcej mocowań....
A co zrobić jak mam standardową z 3poprzeczkami , a chce mieć taką z 6 , więc musze polowac na inną atrape, a może dołożyć do 3 poprzeczek dodatkowo kolejne 3 i będzie łącznie 6 [zlosnik] - tylko ciekawe jak taka inwencja twórcza będzie się prezentować w praktyce?? [szalone]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nie trzeba szukać innej atrapy, poprostu wystarczy dokleić listewki ;) i troche się pobawić, hmm bym wstawił zdjęcie mojej atrapy, ale mi wstyd, bo czarna farba z niej schodzi [szalone]

Tytuł:
wiarus senior

outsider pisze:
Nie trzeba szukać innej atrapy, poprostu wystarczy dokleić listewki ;) i troche się pobawić, hmm bym wstawił zdjęcie mojej atrapy, ale mi wstyd, bo czarna farba z niej schodzi [szalone]

no dawaj nei wstydz się, nie będziemy się śmiać [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop

Powinieneś odpowiedzieć sobie na pytanie w ten sposób: czy jeśli byś miał oryginalny garnitur BOSS-a w kolorze szarym to próbowałbyś go metodą chałupniczą przefarbować na czarno!
Pozdrowienia

Tytuł:
Klubowicz

Les pisze:
Powinieneś odpowiedzieć sobie na pytanie w ten sposób: czy jeśli byś miał oryginalny garnitur BOSS-a w kolorze szarym to próbowałbyś go metodą chałupniczą przefarbować na czarno!
Pozdrowienia

Przesada, ja akurat kupilem grill z czarna wkladka i wyglada to w moim w123 duzo lepiej od szarej wkladki. Poprostu wiekszosc elementow jest czarnych, a nie szarych, i dobrze sie z nimi komponuje.

Tytuł:
wiarus senior

laudan pisze:
Les pisze:
Pozdrowienia

Przesada, ja akurat kupilem grill z czarna wkladka i wyglada to w moim w123 duzo lepiej od szarej wkladki. Poprostu wiekszosc elementow jest czarnych, a nie szarych, i dobrze sie z nimi komponuje.

miałeś szczęście ja poszukiwałem czarenej i w stanie bardzo dobrym ( czyli ne wyszczerbionej) nei znalazłem :cry: , więc nic tylko przemalować siwą na czarną - tak jak było w oryginale [smiech]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Osobiście nigdy nie widziałem oryginalnego czarnego wkładu do 123

Tytuł:
wiarus senior

outsider pisze:
Osobiście nigdy nie widziałem oryginalnego czarnego wkładu do 123

no to albo mam szęście że mam taką atrape, albo pecha bo nigdzie nie moge kupić zastępczej.... również czarnej, żeby pozostawić w oryginale [usmiech] . Szkoda że nie mam aparatu cyfrowego to bym CI przysłał kilka fotek z atrapami z czarnego plastiku, jedena moja, i 2 taxi [zlosnik] , ale osobiście bardziej mi się podoba czarna, bo nie ma innego elementu na samochodzie siwego... wloty na podszybiu - czarne lub chromowane, listwy boczne - czarne z chromowanym paskiem, ramiona wycieraczek czarne, wlot powietrza poniżej lini zderzaka ( też z czarnymi zakończeniami) , poprostu MB coś niedopracowała, ten detal trzeba dopisać do tematu o niedoróbkach MB. Albo może ktos zna inne motywy jakie mogły kierować MB żeby wsadzić siwą :-? , a nei czarną atrape.... bo siwa seryjnei do niczego w MB nie pasuje (pasuje jedynie do srebrnej MB, bo ten wlot poprostu zlewa się z kolorem samochodu, i tak jak by go nei było)
Ale oczywiście to wszystko zależy od gustu i upodobań. Jednak ten siwy do niczego kolorystrycznie nie pasuje, a może miał nie pasować [szalone]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00