MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 4:37 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior

Witam.
Otoż problem polega na tym ze chcialbym to zreanimowac ale auta uzywam na codzien wiec musze to zrobic szybko i sprawnie. Czy ktos robil ten zabieg albo podobny...

standardowo lewy fotel przekrzywiony w lewa strone.. myslalem nad albo nad reanimacja wygniecionych sprezyn ale pewnie po niedlugim czasie znow by sie odksztalcily.. (wielkiej dziury nie ma ani nic, tylko jak sie siadzie to jest nizej ) wiec myslalem zeby moze prawa strone jakos "wygiac" .. bawil sie ktos tym?

fotel prawy.. (nie wiedzialem ze taki jest hehe ) w fotelu jakby czegos brakuje ale nie wiem czego (jeszcze).. idealnie rowno sie siedzi i wygodnie, ale... przod fotela jego rogi sa podatne bardzo na nacisk.. - tylnia czesc od strony oparcia idealnie jest sztywna, natomiast przednia buja na boki (jak rekami zlapie sie rogow fotela) to mozna sie kolysac ( w lewym tego nie ma) ktos moze wie o co chodzi??

a fotele sa oba el z pamiecia, wiec jakby ktos mi dal wskazowki jak szybko i bez uszkodzen je wyjac... (czy wiazka do silnikow jest w 1 koszulce i standardowo jak w MB zakonczona jakas wtyczka wpinana nie wiem w tunel czy cos, czy przewody ida kazdy osobno i gdzies pod wykladzina )? fajnie by bylo by po rozbiorce wsio dzialalo :D

pozdrowka

swój chłop
Awatar użytkownika

Frytejro pisze:
fotele sa oba el z pamiecia, wiec jakby ktos mi dal wskazowki jak szybko i bez uszkodzen je wyjac...

1. przesuwasz fotel jak najdalej do tyłu a przód siedziska zadzierasz do góry. Ściągasz wykładzinke która kryje pod sobą dwie(trzy?) wtyczki. Wypinasz je i odkręcasz cztery śruby na szynach. Przednie sruby są pod zaslepkami (uwaga, latwo łamliwe). Z pomocą drugiego fanatyka w126 wyciągasz fotel, w L lepiej sie wyciąga tylnimi drzwiami. Lepiej żeby pomocnik nie wygląda jak chuhro, bo taki fotel waży jakies 25-30 kg...

2. Odwracasz fotel do góry nogami i od razu widzisz sprężyny w siedzisku. Sprawdź dokładnie wszystkie spinki które łączą spręzyny - lubią pękać. Reperujesz to kawałkiem drutu. Ja miałem to samo, zjeżdżałem z fotela na drzwi, powiązałem porządnie sprężyny i fotel jest jak nowy.
Jesli natomiast okaże się że spręzyny popękane to służe takowymi [zlosnik]

Kulka.

Tytuł:
wiarus junior

Kulka no ladnie to ujales :D bede przy przyplywie najblizszego wolnego czasu to w takim razie sprawdzal :D [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00