MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 4:06 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

stanleym126 pisze:
Od góry zaworka nie ma żadnego oringu

Jest kilka wersji zaworków - są i takie, w których właśnie w górnej części jest oring.

Debesciak pisze:
o ile sie nie myle to zaworki są zamknięte jak załączy sie zapłon i poda sie na nie napięcie .Zdejmij wtyczkę z zaworków wtedy będą cały czas w pozycji otwartej .

Nie tak do końca. Jeżeli zaworki się zacierają - to zdjęcie wtyczki wcale ich nie otworzy.

Debesciak pisze:
Pompkę wspomagającą obieg ogrzewania sprawdzasz ustawiając pokrętło na max jak jej dotkniesz ręką to będziesz czuł czy działa czy nie

Nieprawda. Pompka musi ruszyć jeżeli którekolwiek pokrętło jest powyżej "min"

Tytuł:
wiarus junior

dobra spoko..dzis juz wszystko co wylalo sie wczoraj i bylo widoczne wyparowalo - tym samym jest sucho i nie pa tej pary o ktorej pisalem wczoraj , a po ludzku - nie widac zebym ingerowal w zaworek :lol: malo tego... nie wiem czy to przez ta dzisiejsza odwilz czy moze to otwarcie zaworka o ktorym pisalem i to co stanleym126 napisal ze swiadczylo to o powietrzu w ukladzie.. dzis wrocilo wszystko do normy... grzanie jest takie ze w pozycji 22 na skali nie da sie w kurtce wysiedziec... i nawet na postoju dmucha cieplem [totalszok] przedmuchalem tez auto na obwodnicy (o ile jazda z predkoscia 100km/h to przedmuchanie :P ) i wiatrak tez przestal mi piszczec :lol: :lol: no nic zobaczymy co bedzie dalej....

ale idac dalej czy te bardzo ujemne temp jakie byly mogly spowodowac zawieszenie sie pompki czy cos w tym stylu? czy to raczej to powietrze w ukladzie albo jeszcze cos ?

Tytuł:
wiarus junior

Tak jak pisałem wyżej. Miałem ponad rok temu to samo i w żaden sposób ie szlo naprawić tego, myślałem że sterowanie lub sam zawór wysiadł i przez przypadek zdejmując cewkę z zaworu dokonałem odpowietrzenia układu włączając pompkę elektryczną na zapłonie i ona dopiero wygoniła powietrze z układu.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00